ΥΛΙΚΑ
Αυγά 4
Αλεύρι 250 γραμ.
Αλάτι 1 κουταλάκι
Γάλα 450 γραμ.
Ζουμί ψημένου κρέατος 4 κουταλιές
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Χτυπάμε καλά τα αυγά με ένα πιρούνι. Βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπώλ. Φτιάχνουμε ένα πηγάδι στην μέση και ρίχνουμε τα αυγά και περίπου 150 γραμ. γάλα ανακατεύοντας καλά με ένα ξύλινο κουτάλι ,χωρίς να σβωλιάσει το μίγμα. Ρίχνουμε κι άλλο γάλα αν χρειάζεται. Το χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν κρέμα και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και το αφήνουμε σε ένα δροσερό μέρος για 1/2 ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ζεσταίνουμε τον ζωμό μέχρι να αρχίζει να ψιλοβράζει. Χτυπάμε για λίγο το μίγμα και το ρίχνουμε μαζί με τον ζωμό σε ένα βαθύ ταψί. Το ψήνουμε στο κέντρο του φούρνου για 15 λεπτά , χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει και να σκληρύνει η επιφάνεια του και να φουσκώσει πάνω από το ταψί. Το κόβουμε σε κομμάτια με ένα λεπτό μαχαίρι και το σερβίρουμε ζεστό.
Παρασκευή 14 Μαΐου 2010
ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΣΥΚΩΤΙ ΣΩΤΕ
ΥΛΙΚΑ
Μοσχαρίσιο συκώτι κομμένο σε φέτες 750 γραμ.
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Αλεύρι
Βούτυρο 60 γραμ.
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές
Στόκ 6 κουταλιές μοσχαρίσιο ή κοτόπουλο
Βούτυρο λιωμένο 15 γραμ.
Λεμόνι
Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος 2 κουταλιές
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Αλατοπιπερώνουμε τα συκώτια. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε καλά. Λιώνουμε 60 γραμ. βούτυρο μαζί με το λάδι σε ένα τηγάνι , σε δυνατή φωτιά. Μόλις κοπάσει ο αφρός, σοτάρουμε τα συκώτια για 2-3 λεπτά την κάθε μεριά. Βάζουμε τα συκώτια σε έναν ζεστό δίσκο. Αφαιρούμε αρκετό λίπος από το τηγάνι και προσθέτουμε το στόκ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να βράσει, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει.
Βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε τα 15 γραμ. βούτυρο και λίγο λεμόνι. Ρίχνουμε το ζουμί στα συκώτια και από πάνω τον μαϊντανό.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)