ΥΛΙΚΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Προθερμένουμε τον φούρνο. Αφαιρούμε 12-16 καπάκια μανιταριών και κόβουμε σε φέτες τα υπόλοιπα. Λειώνουμε το μισό βούτυρο μαζί με 1 κουτάλι λάδι σε μέτρια φωτιά.Ρίχνουμε τα καπάκια των μανιταριών για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Σε ένα άλλο τηγάνι λειώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο με 1 κουτάλι λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα κομμένα μανιτάρια , ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τηγανίζουμε για άλλο 1 λεπτό πρίν ρίξουμε το λεμόνι. Σε ένα δίσκο (ταψί) τοποθετούμε τα φιλέτα (μια μόνο στρώση) , αλάτι,πιπέρι, και από πάνω ρίχνουμε τα κομμένα μανιτάρια με τα κρεμμυδάκια, το κρασί και αρκετό νερό για να τα σκεπάσει μόλις.
Τα δίνουμε μια μικρή βράση ,τα σκεπάζουμε με λαδόχαρτο και τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά χωρίς όμως να μαλακώσουν πολύ. Βγάζουμε το ταψί και στραγγίζουμε το ζουμί σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να φθάσει τα 250 γραμ. περίπου.
- Μανιτάρια φρέσκα 375 γραμ.
- Βούτυρο 55 γραμ.
- Λάδι 2 κουτάλια
- Κρεμμυδάκια φρέσκα 30 γραμ.ψιλοκομμένα
- Γλώσσας φιλέτα 1, 1/2 κιλό
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Κρασί άσπρο ξηρό 150 γραμ.
- Νερό
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Προθερμένουμε τον φούρνο. Αφαιρούμε 12-16 καπάκια μανιταριών και κόβουμε σε φέτες τα υπόλοιπα. Λειώνουμε το μισό βούτυρο μαζί με 1 κουτάλι λάδι σε μέτρια φωτιά.Ρίχνουμε τα καπάκια των μανιταριών για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Σε ένα άλλο τηγάνι λειώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο με 1 κουτάλι λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα κομμένα μανιτάρια , ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τηγανίζουμε για άλλο 1 λεπτό πρίν ρίξουμε το λεμόνι. Σε ένα δίσκο (ταψί) τοποθετούμε τα φιλέτα (μια μόνο στρώση) , αλάτι,πιπέρι, και από πάνω ρίχνουμε τα κομμένα μανιτάρια με τα κρεμμυδάκια, το κρασί και αρκετό νερό για να τα σκεπάσει μόλις.
Τα δίνουμε μια μικρή βράση ,τα σκεπάζουμε με λαδόχαρτο και τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά χωρίς όμως να μαλακώσουν πολύ. Βγάζουμε το ταψί και στραγγίζουμε το ζουμί σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να φθάσει τα 250 γραμ. περίπου.