Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Filets mignons au poivre vert

Υλικά 
1 1/2 kg χοιρινό φιλέτο
6-8 κουταλάκια πράσινο πιπέρι
βούτυρο
αλάτι
10-12 τοματάκια
πιπέρι
8 κουταλάκια brandy
600 gr δεμένο στοκ
8 κουτάλια ζωμό από το φιλέτο

Εκτέλεση 
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αφού αλατοπιπερώσουμε τα φιλέτα τα ρίχνουμε μέσα και τα σκεπάζουμε με νερό (λίγο) και τα μισά πιπέρια.
Το ψήνουμε στη μέση του φούρνου για 30 λεπτά περίπου, πετάμε το ζωμό αφού κρατήσουμε πρώτα 8 κουτάλια.Λιώνουμε 55 gr βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι, μόλις κοπάσει ο αφρός ρίχνουμε το brandy και τα άλλα μισά πιπέρια.Ανάβουμε και μόλις σβήσει η φωτιά προσθέτουμε το ζωμό με τα κομματάκια κρέας, το στοκ και όση κρέμα θέλουμε.
Σοτάρουμε τα φιλέτα σε λίγο βούτυρο και μόλις πάρουν ρόδινο χρώμα τα βάζουμε στο πιάτο.Ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω και σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές και τοματάκια
.  

YORKSHIRE PUYDDING

Υλικά 
4 αβγά 
250 gr αλεύρι 1 κουταλάκι αλάτι 
450 gr γάλα 
4 κουταλάκια ζουμί ψημένου κρέατος 

Εκτέλεση 
Χτυπάμε καλά τα αβγά με ένα πιρούνι.Βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ.Φτιάχνουμε ένα πηγάδι στη μέση και ρίχνουμε τα αβγά και περίπου 150 gr γάλα ανακατεύοντας καλά με ένα ξύλινο κουτάλι, χωρίς να σβολιάσει το μείγμα.
Ρίχνουμε και άλλο γάλα αν χρειάζεται.Το χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν κρέμα και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και το αφήνουμε σε ένα δροσερό μέρος για 1/2  ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και ζεσταίνουμε το ζωμό μέχρι να αρχίσει να ψιλοβράζει. Χτυπάμε  για λίγο το μείγμα και το ρίχνουμε μαζί με το ζωμό σε ένα βαθύ ταψί.Το αφήνουμε στο κέντρο του φούρνου για 15 λεπτά, χαμηλώνουμε  τη φωτιά. και το αφήνουμε για ακόμα 15 λεπτά μέχρι να χρυσίσει και να σκληρύνει η επιφάνεια του και να φουσκώσει πάνω από το ταψί.
Το κόβουμε σε κομμάτια με ένα λεπτό μαχαίρι και το σερβίρουμε ζεστό.