
Φύλλα κρούστας 36 φύλλα ( 20χ30 εκατοστά)
Βούτυρο λιωμένο 85 γραμ.
Καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο 2 κουταλιές σούπας
ΓΕΜΙΣΗ
Καρύδια 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σε κομματάκια
Φιστίκια Αιγίνης 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σε κομματάκια
Κανέλα 1 κουταλιά τσαγιού
Ζάχαρη καφέ 1/3 φλιτζάνι τσαγιού
Βούτυρο 45 γραμ.
ΣΙΡΟΠΙ ΔΥΟΣΜΟΥ
Νερό 3/4 φλιτζάνι τσαγιού
Ζάχαρη 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
Δυόσμος 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φύλλα , κομμένα σε λωρίδες
Ανθόνερο 1 κουταλιά τσαγιού
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.Βάζετε στο μπλέντερ τα καρύδια, τα φιστίκια, την κανέλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα δουλεύετε μέχρι να κοπούν ψιλά.
Βάζετε ένα φύλλο μέσα σε φόρμα για κέικ, 20χ30 εκατοστά και το αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο που έχετε ανακατέψει με καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο. Βάζετε επάνω 11 επιπλέον φύλλα αλείφοντας τα με το μείγμα βουτύρου και λαδιού. Απλώνετε επάνω τους τη μισή γέμιση. Βάζετε άλλα 12 φύλλα , αλείφοντας τα με βούτυρο και λάδι. Σκορπίζετε πάλι την υπόλοιπη γέμιση και βάζετε επάνω τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα αλείψετε και αυτά με βούτυρο και λάδι. Κόβετε τον μπακλαβά κομμάτια στο σχήμα διαμαντιού και τον ψήνετε 1 ώρα. Βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και τον δυόσμο σε μικρή κατσαρόλα, πάνω από χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Το σιγοβράζεται 6 λεπτά και το στραγγίζετε να φύγουν τα φύλλα δυόσμου. Προσθέτετε το ανθόνερο. Όταν ψηθεί ο μπακλαβάς τον αφήνετε 5 λεπτά και ρίχνετε επάνω το σιρόπι. Τον σερβίρετε ζεστό ή κρύο με καφέ.