Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΤΟΥΡΤΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

ΥΛΙΚΑ :
  • 4 τεμ. κρόκους 
  • 200 gr ζάχαρη 
  • 500 gr τυρί Φιλαδέλφεια
  • 200 gr κρέμα γάλακτος 
  • 3 φέτες παντεσπάνι σοκολάτας 
  • 4 μπισκότα σαβουαγιάρ 
  • σιρόπι απλό με καφέ εσπρέσο

 Για το σιρόπι:
  • 100 gr ζάχαρη 
  • 100 gr νερό
  • 150 gr ~ καφέ 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, μετά το τυρί Φιλαδέλφεια και στο τέλος την κρέμα γάλακτος μέχρι η κρέμα να σφίξει σαν μαλακό βούτυρο.Βρέχουμε το παντεσπάνι με σιρόπι και καφέ και στρώνουμε με τη σπάτουλα τη κρέμα τρεις φορές.Σιρόπι:Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και αφού βράσει ρίχνουμε το καφέ.    

ΚΕΙΚ ΜΟΚΑΣ

 
ΥΛΙΚΑ 
310 gr βούτυρο 
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη 
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι 
3/4 φλιτζανιού κακάο 
300 ml κρέμα σαντιγί

Γέμιση σοκολάτας:
60 gr βούτυρο 
1/2 ζάχαρη 
1/4 φλιτζανιού αλεύρι 
(360 gr) 2 φλιτζάνια γάλα 
1 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ σε σκόνη 
1/4 φλιτζανιού καυτό νερό 
100 gr σκούρη σοκολάτα τριμμένη 
    
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε καλά το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο.Το χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 κομμάτια και τα τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη.Τα παγώνουμε για 30'.Απλώνουμε το κάθε ένα ανάμεσα σε δυο φύλλα πλαστικής μεμβράνης και το ανοίγουμε σε μέγεθος 10cm * 20cm. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε 12'.Όσο ακόμα είναι ζεστά μειώνουμε τις άκρες τους ώστε να είναι ισομεγέθη και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Γέμιση:Λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1'.Προσθέτουμε το γάλα τον καφέ και το νερό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πυχτώσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, βράζουμε ανακατεύοντας για 1'.
Αφού βγάλουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τη σοκολάτα και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.Πάνω σε κάθε παντεσπάνι απλώνουμε το 1/3 της γέμισης, καλύπτουμε με το τελευταίο παντεσπάνι και το παγώνουμε για μια νύχτα. Την επόμενη τοποθετούμε το κέικ με σαντιγί και διακοσμούμε με τρίμματα σοκολάτα.  

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ ΤΣΕΡΙ ΣΩΣ

,

ΥΛΙΚΑ
185 gr σκούρη σοκολάτα κομμένη σε χοντρά κομμάτια 
185 gr βούτυρο κομμένο 
3 κρόκους αβγών 
1/3 φλιτζάνι (50 gr) αλεύρι καθαρό 
4 αβγά 
1/3 φλιτζάνι (75gr) ζάχαρη καφέ (caster)
350 gr μαρμελάδα τσέρι ξινή 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμένετε το φούρνο.Λαδώνετε το ταψί για muffin (με τρύπες βάθους 180 ml η κάθε τρύπα).Ψεκάζετε με αλεύρι και τις εσωτερικές πλευρές από τις τρύπες και κουνάτε για να φύγει στο τέλος το αλεύρι.
  2. Βάζετε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μικρό τηγάνι, ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τους κρόκους και το αλεύρι.
  3. Χτυπήστε τα αβγά και την ζάχαρη σε μικρό μπολ με ηλεκτρικό μίξερ για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει ελαφρύ και φουσκωτό το μείγμα.Ανακατέψτε το μείγμα των αβγών με το μείγμα της σοκολάτας και με το κουτάλι το βάζετε στο ταψί για muffin.Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, τα κέικ πρέπει να είναι μαλακά στο κέντρο.Αφήστε να κρυώσουν για 5 λεπτά και βγάλτε τα κέικ από το ταψί. 
  4. Στο μεταξύ λιώνετε την μαρμελάδα σε μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να γίνει απαλό.Προσθέστε λίγο νερό για να είναι συνεχώς ρευστό, και βράστε ξαφρίζοντας την επιφάνεια και μετά αφήστε το για 5 λεπτά.
  5. Σερβίρετε ζέστα απαλά σοκολατένια κέικ με ζεστή τσέρι σως.
(Η τσέρι μαρμελάδα φτιάχνετε από κεράσια που έχουν σκούρο κόκκινο δέρμα.Η σοκολάτα συνδυάζεται πολύ καλά με την μαρμελάδα και το γλυκό είναι απόλαυση)

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΡΟΥΤΩΝ ΠΑΘΟΥΣ

(για 6 μερίδες)
ΥΛΙΚΑ:
  • 4 αυγά άσπρα 
  • 200 γραμμ. (1 φλιτζάνι) ζάχαρη καφέ (caster)
  • 20 ml (ή 4 κουταλάκια γλυκού) κορνφλάουρ 
  • 45 ml (ή 3 κουταλάκια γλυκού) κακάο 
  • 5 ml (ή 1 κουταλιά γλυκού ) ξύδι 
  • σοκολατένια φύλλα για διακόσμηση
Για τη γέμιση:
  • 150 γραμμ. σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 250 ml (1 φλιτζάνι ) διπλή κρέμα 
  • 150 γραμμ. (2/3 φλιτζάνια) γιαούρτι τύπου ελληνικό 
  • 2,5 ml (ή 1/2 κουταλάκι γλυκού) βανίλια  (ουσία)
  • 4 φρούτα του δάσους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμένετε το φούρνο στους 140  βαθμούς Κελσίου.Κόψτε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος να χωράει στο ταψί.Σχεδιάστε ένα κύκλο 23 εκατοστά στο χαρτί.
  2. Χτυπήστε τα άσπρα αυγά σε ένα καθαρό μπολ μέχρι το μείγμα να γίνει σκληρό,Σταδιακά χτυπήστε το κορν φλάουρ, το κακάο και το ξύδι.
  3. Αναποδογυρίστε το χαρτί ψησίματος στο φύλλο ψησίματος.Απλώνετε το μείγμα πάνω στον κύκλο που έχετε ήδη σχεδιάσει, κάνοντας ένα μικρό άνοιγμα στο κέντρο.Ψήνετε για 1 1/2  - 2 ώρες.
  4. Φτιάχνετε την γέμιση.Λιώνετε τη σοκολάτα σε ένα μπολ (σε μπεν μαρί ) μετά βγάζετε από τη φωτιά και το κρυώνετε λίγο.Σε ξεχωριστό μπολ βουτάτε τη κρέμα με το γιαούρτι και τη βανίλια μέχρι να γίνει σφιχτό.Διπλώνετε (βάζετε) 60 ml (ή 4 κουταλάκια γλυκού) μέσα στην σοκολάτα και μετά βάζετε και τα δυο μείγματα στην άκρη.
  5. Χωρίζουμε στη μέση όλα τα φρούτα πάθους και βγάζουμε το πολτό.Ρίχνουμε το μισό μέσα στο μείγμα κρέμας, προσεκτικά μετακινούμε το σκελετό της μαρέγκας από το χαρτί και το βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.Γεμίζουμε με κρέμα φρούτα του πάθους και μετά ρίχνουμε με κουτάλι το σοκολατένιο μείγμα και τον υπόλοιπο πολτό των φρούτων.
  6. Διακοσμούμε με σοκολατένια φύλλα και σερβίρουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα. καθώς η μαρέγκα είναι ακόμα τραγανή από έξω και γευστική μέσα.