Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΡΟΥΤΩΝ ΠΑΘΟΥΣ

(για 6 μερίδες)
ΥΛΙΚΑ:
  • 4 αυγά άσπρα 
  • 200 γραμμ. (1 φλιτζάνι) ζάχαρη καφέ (caster)
  • 20 ml (ή 4 κουταλάκια γλυκού) κορνφλάουρ 
  • 45 ml (ή 3 κουταλάκια γλυκού) κακάο 
  • 5 ml (ή 1 κουταλιά γλυκού ) ξύδι 
  • σοκολατένια φύλλα για διακόσμηση
Για τη γέμιση:
  • 150 γραμμ. σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 250 ml (1 φλιτζάνι ) διπλή κρέμα 
  • 150 γραμμ. (2/3 φλιτζάνια) γιαούρτι τύπου ελληνικό 
  • 2,5 ml (ή 1/2 κουταλάκι γλυκού) βανίλια  (ουσία)
  • 4 φρούτα του δάσους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμένετε το φούρνο στους 140  βαθμούς Κελσίου.Κόψτε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος να χωράει στο ταψί.Σχεδιάστε ένα κύκλο 23 εκατοστά στο χαρτί.
  2. Χτυπήστε τα άσπρα αυγά σε ένα καθαρό μπολ μέχρι το μείγμα να γίνει σκληρό,Σταδιακά χτυπήστε το κορν φλάουρ, το κακάο και το ξύδι.
  3. Αναποδογυρίστε το χαρτί ψησίματος στο φύλλο ψησίματος.Απλώνετε το μείγμα πάνω στον κύκλο που έχετε ήδη σχεδιάσει, κάνοντας ένα μικρό άνοιγμα στο κέντρο.Ψήνετε για 1 1/2  - 2 ώρες.
  4. Φτιάχνετε την γέμιση.Λιώνετε τη σοκολάτα σε ένα μπολ (σε μπεν μαρί ) μετά βγάζετε από τη φωτιά και το κρυώνετε λίγο.Σε ξεχωριστό μπολ βουτάτε τη κρέμα με το γιαούρτι και τη βανίλια μέχρι να γίνει σφιχτό.Διπλώνετε (βάζετε) 60 ml (ή 4 κουταλάκια γλυκού) μέσα στην σοκολάτα και μετά βάζετε και τα δυο μείγματα στην άκρη.
  5. Χωρίζουμε στη μέση όλα τα φρούτα πάθους και βγάζουμε το πολτό.Ρίχνουμε το μισό μέσα στο μείγμα κρέμας, προσεκτικά μετακινούμε το σκελετό της μαρέγκας από το χαρτί και το βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.Γεμίζουμε με κρέμα φρούτα του πάθους και μετά ρίχνουμε με κουτάλι το σοκολατένιο μείγμα και τον υπόλοιπο πολτό των φρούτων.
  6. Διακοσμούμε με σοκολατένια φύλλα και σερβίρουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα. καθώς η μαρέγκα είναι ακόμα τραγανή από έξω και γευστική μέσα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου