Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΓΛΑΣΣΑΡΙΣΜΕΝΟ



ΥΛΙΚΑ


Αρνίσιο μπουτάκι 1,800
Νερό 4 φλιτζάνια (1 λίτρο)
Ξύδι άσπρο ¼ φλιτζανιού

Ζάχαρη μαύρη 2 κουταλιές

Κρεμμύδι μεσαίο 1 μεσαίο
Φύλλα δάφνης 2
Δενδρολίβανο φρέσκο

ΓΛΑΣΟ
Πορτοκάλι 1 μέτριο
Χυμό πορτοκάλι 1 φλιτζάνι
Μέλι ¼ φλιτζανιού
Μαύρη ζάχαρη ¼ φλιτζανιού
Σόγια ½ κουταλάκι
Μουστάρδα γαλλική 1 κουτ.
Κουαντρό – grand marnie 2 κουτ.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Βάζουμε το αρνίσιο μπουτάκι σε ταψί πάνω στη φωτιά για να βράσει με όλα τα υλικά τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο για 45΄. Το γυρνάμε για άλλα 45΄. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για 10΄. Το γλασσάρουμε με το γλάσσο. Το ψήνουμε ξεσκέπαστο περίπου 1 ώρα (αλείφοντας το περιστασιακά) ή μέχρι να ροδίσει.

ΣΑΡΛΟΤ ΦΡΑΟΥΛΑ


ΥΛΙΚΑ

Αβγά 4 (κρόκοι)
Ζάχαρη 90 γραμ.
Κρέμα γάλακτ. 625 γραμ.
Βανίλια 1 πρέζα
Ζελατίνα 4 φύλλα
Φράουλες 200 γραμ.
Κρέμα γάλακ. Σαντιγί 315 γραμ.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Βράζουμε λίγο την πρώτη κρέμα γάλακτος με τη βανίλια. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα των αβγών και το ανακατεύουμε καλά.
Όλο το μείγμα μετά το βάζουμε στη φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πηχτώσει ελαφρά. Δεν το βράζουμε.
Το αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνα και κρυώνουμε το μείγμα να πηχτώσει. Χτυπάμε σε μαλακή σαντιγί τη δεύτερη κρέμα γάλακτος και τις φράουλες μους. Όλα μαζί γεμίζουμε την τούρτα και την αφήνουμε να παγώσει.

ΝΤΕΚΟΡ

Φράουλες – κορδέλα στη μέση – σαντιγί γύρω γύρω.

ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΖΑΧΕΡ

 (12 κομμάτια)


ΥΛΙΚΑ

Σοκολάτα κουβερτούρα 100 γραμ.
Νερό 1 φλιτζάνια (250 γραμ)
Βούτυρο κομματιασμένο 125 γραμ.
Καφέ ζάχαρη 1 ¼ φλιτζάνια (250 γραμ.)
Αβγά 3
Αλεύρι που φουσκώνει 1 φλιτζάνι
Κακάο ¼ φλιτζανιού (25 γραμ.)
Σκόνη αμυγδάλου ½ φλιτζανιού (60 γραμ.)
Μαρμελάδα βερίκοκο 1/3 φλιτζανιού (110 γραμ.)

Για το γκανάζ
Σοκολάτα κουβερτούρα 200 γραμ.
Κρέμα γάλακτος 2/3 φλιτζανιού (160 ml)

KATAΣΚΕΥΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο και βουτυρώνουμε το τσέρκι της φόρμας. Στον πάτο απλώνουμε λαδόκολλα.
Αναμειγνύουμε τη σοκολάτα με το νερό σε μπεν μαρί έως ότου ενωθούν. Αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ. Προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου και το μείγμα της σοκολάτας. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα και 10΄.
Αφού κρυώσει το κόβουμε κατά μήκος στη μέση και απλώνουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο.

Από πάνω απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα γκανάζ και το υπόλοιπο το ζεσταίνουμε, το ρίχνουμε και το δουλεύουμε γρήγορα απλώνοντας το γύρω από το κέικ.