Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΈΙΚΑ



ΥΛΙΚΑ 
  • 1kg κιμά
  • 6 φέτες ψωμί χωρίς τη κόρα βουτηγμένες σε κόκκινο γλυκό και μπρούσκο κρασί 
  • κύμινο αρκετό 
  • σκόρδο ψιλοκομμένο (4 - 5 σκελίδες )
  • λίγο λάδι 
  • 1 αβγό
  • αλάτι, πιπέρι 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Τηγανίζουμε σε αραβοσιτέλαιο και σβήνουμε με κρασί (μισό-μισό).
  • Για τη σάλτσα: 3 τοματοχυμοί , κέτσαπ , ταμπάκο 
  •                        λίγο λάδι 
  •                        από το τηγάνι κρασί και λάδι 
  •                        αλάτι , πιπέρι

BARBECUE SAUCE



ΥΛΙΚΑ 
2 κουταλιές της σούπας λάδι 
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες 
2 κουταλιές της σούπας τοματοπολτές
600 gr μηλίτη 
57 gr ζάχαρη 
2 κουταλιές σούπας Worcestershire
αλάτι , πιπέρι
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
2 κουταλιές ketchup

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, τα κρεμμύδια και το μπέικον μέχρι να χρυσαφίσουν.
2.Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός του αλευριού και του νερού.
3.Τα βράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
4.Βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά.Ανακατεύουμε το νερό με το αλεύρι και τα προσθέτουμε στην υπόλοιπα σάλτσα.
5.Τα ξαναβάζουμε στη φωτιά μέχρι να βράσουν για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.   

CURRIED CHICKEN SALAD


(8-10)

ΥΛΙΚΑ
  • 300 gr γιαούρτι
  • 2 – 3 κουταλιές curry
  • 2 κουταλιές tarragon
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • 2 μεσαία κρεμμύδια
    κομμένα δακτυλίδια
  • 8 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 500 gr κοτόπουλο ή γαλοπούλα
  • για γαρνίρισμα: πιπεριές κομμένες σε δαχτυλίδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το curry και το tarragon και το αλάτι.Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια τις πιπεριές και το κοτόπουλο.