ΥΛΙΚΑ
Βούτυρο 1 φλιτζάνι τσαγιού
Αλεύρι 3 -//-
Ζάχαρη 1/3 -//-
Κονιάκ 1 φλιτζανάκι του καφέ
Μπέικιν Πάουντερ 1 κουταλάκι κοφτό
Λεμονιού Ξύσμα 1 κουταλιά σούπας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με την μπέκιν-πάουντερ. Το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το βούτυρο λιωμένο, τον κρόκο , την ζάχαρη , το λεμόνι και το κονιάκ και ζυμώνετε για να γίνει μια μαλακή ζύμη. Ανοίγετε ένα φύλλο χοντρό 2 εκατοστών και το στρώνετε στο ειδικό ταψάκι (εάν δεν χρησιμοποιείτε το ειδικό ταψάκι για τάρτες , βάζετε το φύλλο σε ένα κανονικό ταψάκι και αφού έχετε ξεχωρίσει λίγη ζύμη πλάθεται ένα κορδόνι στρόγγυλο πάχους ενός δακτύλου και το τοποθετείται γύρω-γύρω στην άκρη του φύλλου , αφού το έχετε αλείψει με λίγο ασπράδι αυγού ή σκέτο νερό).
Επειδή το φύλλο θα φουσκώσει -για να αποφύγουμε το φούσκωμα το τρυπάμε σε ορισμένα σημεία με ένα πιρούνι ή βάζουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, το οποίο το γεμίζουμε με φασόλια ή φακές για βάρος. Το ψήνουμε 30-40 λεπτά.
Βούτυρο 1 φλιτζάνι τσαγιού
Αλεύρι 3 -//-
Ζάχαρη 1/3 -//-
Κονιάκ 1 φλιτζανάκι του καφέ
Μπέικιν Πάουντερ 1 κουταλάκι κοφτό
Λεμονιού Ξύσμα 1 κουταλιά σούπας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με την μπέκιν-πάουντερ. Το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το βούτυρο λιωμένο, τον κρόκο , την ζάχαρη , το λεμόνι και το κονιάκ και ζυμώνετε για να γίνει μια μαλακή ζύμη. Ανοίγετε ένα φύλλο χοντρό 2 εκατοστών και το στρώνετε στο ειδικό ταψάκι (εάν δεν χρησιμοποιείτε το ειδικό ταψάκι για τάρτες , βάζετε το φύλλο σε ένα κανονικό ταψάκι και αφού έχετε ξεχωρίσει λίγη ζύμη πλάθεται ένα κορδόνι στρόγγυλο πάχους ενός δακτύλου και το τοποθετείται γύρω-γύρω στην άκρη του φύλλου , αφού το έχετε αλείψει με λίγο ασπράδι αυγού ή σκέτο νερό).
Επειδή το φύλλο θα φουσκώσει -για να αποφύγουμε το φούσκωμα το τρυπάμε σε ορισμένα σημεία με ένα πιρούνι ή βάζουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, το οποίο το γεμίζουμε με φασόλια ή φακές για βάρος. Το ψήνουμε 30-40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου