Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΑΠΟ ΚΡΕΑΣ ΕΛΑΦΙΟΥ ΜΕ ΖΕΛΕ Η ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ

ΥΛΙΚΑ
Μενταγιόν από κρέας ελαφιού                2-3 κομμάτια (ανά άτομο)
Μπέικον (όχι καπνιστό) κομμένο σε λωρίδες
Αλεύρι
Ζελέ (το καλύτερο που μπορείτε να βρείτε) ή βατόμουρα, κόκκινο κρασί και ζάχαρη
Κρέμα ξινή (sour cream) ή creme fraiche
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Τηγανίστε αρκετό μπέικον πολύ προσεκτικά ώστε να βγεί αρκετό λίπος για να τηγανιστούν τα μενταγιόν. Αφαιρούμε τα κομμάτια του μπέικον (μπορείτε να τα βάλετε σε σαλάτα). Βάλτε αρκετό καλό αλεύρι σε μια πλαστική σακούλα και ρίξτε τα κομμάτια του ελαφιού μέσα. Αφαιρέστε και βάλτε τα σε απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνετε το λίπος του μπέικον και τηγανίστε το κρέας σε μέτρια φωτιά για 5-7 λεπτά, γυρνώντας τα συχνά. Βάλτε τα σε ένα ζεστό δίσκο με ένα κουταλάκι γλυκού από ζελέ σε κάθε μενταγιόν και κρατήστε τα ζεστά μέχρι να ετοιμάσετε την σάλτσα.

Αν χρησιμοποιήσετε βατόμουρα αντί για ζελέ, μαγειρέψτε τα ελαφρώς σε λίγο κόκκινο κρασί και ζάχαρη. Ρίξτε το με το κουταλάκι πάνω από τα μενταγιόν όπως το ζελέ.

Αναλόγως με το πόσο συχνά μαγειρεύτετε, προσθέστε αρκετό από το ζωμό κρέατος στο τηγάνι για να τηγανίσετε το κρέας μέσα.

Βράστε ζωηρά και ανακατέψτε όλους τους χυμούς μαζί. Όταν αρχίσει να φαίνεται σαν σιρόπι, ανακατέψτε αρκετή ξινή κρέμα (sour cream) ή creme fraiche ώστε να γίνει μια πλούσια σάλτσα. Προσθέστε τα καρυκεύματα. Ρίξτε το πάνω από το κρέας.

Σερβίρεται με μικρά βλαστάρια Βρυξελλών και noodles με κάστανο. Σάλτσα μήλου μπορεί επίσης να προστεθεί σε ένα διπλανό πιάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου