Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

SPAGHETTI ALLE VONGOLE

ΥΛΙΚΑ
Spaghetti                 600 γραμ.
Μύδια                         1 κιλό
Λάδι                            6 κουταλάκια
Σκόρδα                        2 σκελίδες ψιλοκομμένες
Ντομάτες                600 γραμ. καθαρισμένες
Αλάτι
Πιπέρι
Τυρί τριμμένο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ξεπλένουμε τα μύδια, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και τηγανίζουμε τα μύδια μέχρι να σκληρήνουν λίγο. Αφαιρούμε τα μύδια από το τηγάνι και στραγγίζουμε σε ένα μπώλ το ζουμί τους.
Τηγανίζουμε το σκόρδο με το υπόλοιπο λάδι και μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Όταν αρχίζει να πήζει η σάλτσα, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, τα μύδια και το στραγγισμένο ζουμί τους. Σιγοβράζουμε για λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου