Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015



































ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ 
300 γραμμ. ταχίνι 
350 γραμμ. χυμό πορτοκαλιού 
400 γραμμ. ζάχαρη άχνη 
390 γραμμ. αλεύρι 
30 γραμμ. μπέικιν πάουντερ 
100 γραμμ. κομμάτια σοκολάτας 
50 γραμμ. κομμάτια χαλβά 
50 γραμμ. σουσάμι 
Σουσάμι και ζάχαρη για το πασπάλισμα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, το χυμό πορτοκαλιού και την άχνη.Στο τέλος, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το σουσάμι.Τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα του κέικ, την οποία έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με σουσάμι και ζάχαρη.Το ίδιο κάνουμε και στην επιφάνεια του κέικ μαζί με το χαλβά και τα κομμάτια σοκολάτας.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1/2 ώρα και στους 160 βαθμούς για άλλη 1/2 ώρα.Πασπαλίζουμε με άχνη.

ΚΈΙΚ ΜΕ ΤΑΧΊΝΙ

Για μια φόρμα 

ΥΛΙΚΑ:
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι 
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ταχίνι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό 
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ξανθές σταφίδες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια 
  • ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι 
  • 2 κουταλιές της σούπας μπράντι 
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα 


ΕΦΑΡΜΟΓΗ:
Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη και την κανέλα.Ανακατεύετε καλά.Διαλύετε το ταχίνι στο νερό και το ρίχνετε μέσα στο αλεύρι.Διαλύετε το μπέικιν στο χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνετε στο μείγμα.Ρίχνετε και το μπράντι καθώς και το ξύσμα πορτοκαλιού.Ζυμώνετε τα υλικά καλά και τέλος προσθέτετε τα καρύδια και τις σταφίδες μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.Λαδώνετε τη φόρμα του κέικ με ελαιόλαδο, αδειάζετε μέσα το μείγμα και το αφήνετε να ψηθεί για περίπου 3/4 με 1 ώρα στους 180 βαθμούς.Όταν γίνει, το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όταν θα φτιάχνετε το μείγμα, αν σας βγει
πολύ σφιχτό, συμπληρώστε μερικές κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό.   

ΜΟΥΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΆ:
  • 250 gr ζάχαρη
  • 200 gr  νερό 
  • 700 gr ταχίνι 
  • 2 φύλλα ζελατίνης (10 gr) 
  • 100 gr κουβερτούρα, λιωμένη σε μπέν μαρι 
ΕΚΤΈΛΕΣΗ :
Βράζουμε τη ζάχαρη με τα 200gr νερό για 2 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσει και ανακατεύουμε με το ταχίνι και το υπόλοιπο νερό.Κάνουμε όσο μπορούμε καλύτερη ομογενοποίηση με το ανακάτεμα , καλύτερα με ένα μπλέντερ χειρός, και λιώνουμε τα φύλλα ζελατίνας με λίγο από το μείγμα μας αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό.Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να κρυώσει σε τέτοιο σημείο, ώστε να αρχίσει να πήζει.Ρίχνουμε λίγο λίγο από τη σοκολάτα μας, λιωμένη αλλά κρύα.Έτσι ώστε μόλις πέφτει να παγώνει και να δημιουργεί κομμάτια.Ανακατεύουμε και γεμίζουμε φορμάικα. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε με ζεστό νερό.