Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


(8 άτομα)
ΥΛΙΚΑ:
50gr σκούρα σοκολάτα σπασμένη.
200gr μάρτζιπαν κομματισμένο
200gr ή ένα φλιτζάνι γάλα
115gr ή 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει
2 αβγά (χωρισμένα)
75gr ή ½ φλιτζάνι ζάχαρη
Για τη Μους:
115gr σοκολάτα κομματιασμένη
50gr ή ¼ φλιτζάνι βούτυρο
2 αβγά (χωρισμένα)
30ml ή δυο κουταλιές Amaretto
Για Ντεκόρ:
Σοκολάτα γκανάς
φιλέτο αμυγδάλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βουτυρώνουμε μια τετράγωνη φόρμα και τοποθετούμε στο πάτο λαδόκολλα.Λιώνουμε τη σοκολάτα με το μάρτζιπαν και το γάλα και ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι που έχουμε ετοιμάσει σε ένα μπολ και μαζί με αυτό και τους κρόκους, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν.Χτυπάμε τα ασπράδια καλά και μόλις γίνουν μαρέγκα ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη.Παίρνουμε μια κουταλιά από τη μαρέγκα και τη ρίχνουμε στο μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας και μετά ρίχνουμε και το υπόλοιπο.Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε 45'-50'.
Για τη γέμιση:Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο, το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τους κρόκους και το Amaretto.Χτυπάμε τα ασπράδια και τα ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα σοκολάτας.
Κόβουμε το κέικ σε 2 επίπεδα.Γεμίζουμε τα επίπεδα με τη μους σοκολάτα και το παγώνουμε..
Για τη διακόσμηση:
Αφήνουμε τη σοκολάτα γκανάς να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου και την απλώνουμε πάνω και πλάι για να καλυφθεί πλήρως. Στολίζουμε με αμύγδαλα.
Σερβίρεται παγωμένο.



Thodoris Koutsogiannopoulos at the Gerovassiliou Wine Museum



Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη του Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου για το κρασί  στον κινηματογράφο.Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το παρακάτω σύνδεσμο: