Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΛΙΩΜΕΝΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



ΥΛΙΚΑ 



  • 6 κουταλιές βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) 
  • 340 γραμμάρια ημίγλυκη σοκολάτα
  • 5 μεγάλα αυγά χωρισμένα
  • 10 κουταλιές ζάχαρη
  • 6 σοκολατένια μανιτάρια (μπαλάκια)
  • 1/2 κουταλάκι βανίλια




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί και τα λιώνουμε ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν. Ανακατεύουμε τους κρόκους με 6 κουταλιές ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάμε μέχρι να γίνει μείγμα κίτρινο και παχύ 3'-5' τοποθετούμε και τη βανίλια.
Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε, χτυπάμε τα ασπράδια.Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 4 κουτάλια ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.Ρίχνουμε το μείγμα της μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας.
Βάζουμε σε κάθε φορμάκι λίγο από το μείγμα (περίπου 1/4 της φόρμας) μετά ρίχνουμε ένα σοκολατένιο μανιτάρι και το σκεπάζουμε με άλλο τόσο μείγμα.
Τοποθετούμε τα γεμάτα φορμάικα στην κατάψυξη τουλάχιστον για 1 ώρα.
Τα ψήνουμε μέχρι να ψηθούν οι άκρες αλλά το εσωτερικό να παραμείνει μαλακό (20'-25'). Αφού τα μεταφέρουμε στο πιάτο σερβίρουμε με τα φορμάκια. Τα βγάζουμε ακριβώς πριν το σερβίρισμα ζέσταμα με παγωτό και αν θέλουμε με ροδάκια κουβερτούρας.


Σοκολατένια μανιτάρια:
ΥΛΙΚΑ


  • 30 γραμμάρια ημίγλυκη σοκολάτα καλά κοπανισμένα 
  • 3/4 κρέμα γάλακτος φλιτζάνια 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη σοκολάτα και τη ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος που ήδη βράζει, ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Βάζουμε στην κατάψυξη περίπου για 45', ανακατεύοντας κάθε 15'.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 6 ίσα μέρη και τα κάνουμε μπαλάκια.Τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

ΓΑΡΙΔΕΣ ΤΕΜΠΟΥΡΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΕΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ

Υλικά:
  • 20 μεγαλούτσικες γαρίδες
  • 20 φέτες μπέικον
  • 20 λεπτές φλούδες κολοκυθιού 
  • αλάτι πάπρικα 
  • 1-1/2 κούπα αλεύρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 ασπράδι αυγού 
  • παγωμένο νερό
  • ελαφρύ λάδι για το τηγάνισμα


Εκτέλεση: 
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κεφάλι, το κέλυφος και το ενταράκι αφήνοντας μόνο την άκρη της ουρίτσας. Τις ξεπλένουμε, τις στεγνώνουμε και τις αλατίζουμε ελαφρώς.Με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες κόβουμε φλούδες του κολοκυθιού.
Αλατίζουμε.
Τυλίγουμε σε κάθε γαρίδα μία φέτα μπέικον και μία φέτα κολοκυθιού και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το ασπράδι αυγού, αλάτι και πάπρικα. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά με παγωμένο νερό (θα έχουμε πιο τραγανό αποτέλεσμα) έως ότου να έχουμε ένα χυλό παχύρρευστο που να στέκεται πάνω στο ρολλάκι χωρίς να είναι πολύ κολλώδης. Μη σας φοβίζουν οι σβόλοι με το τηγάνισμα θα μετατραπούν σε τετράγωνα κομματάκια. 
Ζεσταίνουμε καλά σε μικρή κατσαρόλα με άφθονο λάδι, βουτάμε τα ρολλακια στην τεμπούρα και τα ρίχνουμε μέσα.Τηγανίζουμε λίγα-λίγα ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού μέχρι να χρυσίσουν καλά και να ψηθεί η γαρίδα μέχρι μέσα 2-3 λεπτά είναι αρκετά. Βγάζουμε με τρυπητή σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθούν τα πολλά λάδια και σερβίρουμε ζεστά με γλυκόξινη σάλτσα μαγιονεζα.
Μην ξεχάσετε να βγάλετε τις οδοντογλυφίδες.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Υλικά:
1 πακέτο ζυμαρικά βίδες
1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα
1 κονσέρβα καλαμπόκι
1 μαγιονέζα μικρή 
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
λίγο ξύδι 


Eκτέλεση: βράζετε τα ζυμαρικά, στραγγίζετε και προσθέτετε λίγο λάδι τα αφήνετε να κρυώσουν.

Ξεπλένεται και σουρώνετε τα φασόλια και καλαμπόκι πολύ καλά και προσθέστε λίγο ξύδι, τη μαγιονέζα και ανακατέψτε καλά.Βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο.