Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ


(για 4 άτομα)

ΥΛΙΚΑ

  • Χοιρινό 1 κιλό
  • Κυδώνια 1 κιλό
  • Μαστιχόνερο 0,20ml
  • Διάλυμα μαστιχέλαιου 0,5ml
  • Ζωμός βοδινού 350γρ.
  • Αρωματικά αποξηραμένα φρούτα 50γρ.
  • Ψιλοκομμένη ντομάτα 150γρ.


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες και τα κυδώνια σε μπαστούνια. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρέας με ελαιόλαδο και το σβήνουμε με λευκό κρασί και άρωμα μαστίχας. Προσθέτουμε το ζωμό βοδινού και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για περίπου μια ώρα. 25 – 30 λεπτά πριν το τέλος, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κομμένα κυδώνια, τα αρωματικά και την ψιλοκομμένη ντομάτα.

Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το κρέας. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν το κρέας έχει μαλακώσει.


ΚΡΟΚΕΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ


(για 4 άτομα)
ΥΛΙΚΑ
  • Πατάτα 500γρ.
  • Αρωματικά φυτά
  • Διάλυμα μαστιχέλαιου 0,5 ml
  • Μαστιχόνερο 0,20 ml
  • Πατέ ελιάς 100γρ.
  • Τυρί 200γρ. τριμμένο
  • Αυγά 2

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


Βράζουμε την πατάτα με τον φλοιό της και την αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν την καθαρίζουμε και την πολτοποιούμε με τα χέρια προσθέτοντας και τα υπόλοιπα υλικά. Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής μάζα. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Αν το μείγμα κολλάει στα χέρια, προσθέτουμε έτοιμες νιφάδες πατάτας.

ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ:
2 ποτήρια λάδι (σπορέλαιο)
1 ποτήρι ρετσίνα 
1 kg φαρίνα
για τη γέμιση: μαρμελάδα επιλογής 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι και προσθέτουμε τη ρετσίνα, αφού ανακατευτούν καλά προσθέτουμε και τη φαρίνα.Τα βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.Πλάθουμε μικρά κομματάκια ζύμης και βάζουμε ένα κουταλάκι από τη μαρμελάδα, τα κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρο και τα βάζουμε να ψηθούν για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.