Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015
ΔΙΠΛΕΣ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
Σιμιγδάλι 5-6
φλιτζάνια
Αβγά 8
Χυμός από 2-3
πορτοκάλια
Λίγο αλάτι
Σόδα 1 κουταλιά
γλυκού
Μαστίχα Χίου 2-3
γραμμάρια (κοπανισμένη)
Σιρόπι
Ανάλατο φιστίκι Αιγίνης
Λικέρ μαστίχα
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Βάζουμε το
σιμιγδάλι σε μια λεκάνη και ρίχνουμε
τα αβγά, το χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι,
τη μαστίχα και τη σόδα.
Τα ζυμώνουμε
καλά να γίνει μια σφιχτή ζύμη. (Αν η ζύμη
γίνει πολύ σφιχτή τη ραντίζουμε με λίγο
νερό).
Ανοίγουμε τη
ζύμη σε φύλλα με τον πλάστη και την
κόβουμε σε μικρά ή μεγάλα κομμάτια με
μία ρόδα, σε διάφορα σχέδια.
Τηγανίζουμε σε
καυτό λάδι τις δίπλες και όταν ροδίσουν
τις στραγγίζουμε.
Τις σιροπιάζουμε
αφού έχουμε ρίξει το λικέρ μαστίχα.
Σερβίρουμε αφού
τις πασπαλίσουμε με φιστίκι Αιγίνης.
ΨΑΡΙ ΑΛΑ ΣΠΕΤΣΙΩΤΑ

- 6 φέτες συναγρίδες (ή άλλο μεγάλο ψάρι)
- 1/4 της κούπας χυμό λεμονιού
- 1 κούπα λάδι
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 400 gr ώριμες ντομάτες περασμένες από τη σήτα
- 1/2 κούπα άσπρο κρασί αρετσίνωτο
- 1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 κούπα ελιάς (πράσινες ή μαύρες)
- 2 κουταλιές μαύρες σταφίδες
- 3 κουταλιές κάπαρη
- Αλεύρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Πλένουμε τις φέτες του ψαριού, τις βάζουμε σε ένα ταψί, τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μισό λάδι και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
- Αφήνουμε τις σταφίδες σε κρύο νερό να φουσκώσουν και τις ανακατεύουμε με τη κάπαρη.
- Σοτάρουμε ελαφρά με το υπόλοιπο λάδι πρώτα τα κρεμμύδια και μετά το σκόρδο, προσθέτουμε τις ντομάτες και το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε την σάλτσα μας να βράσει.
- Περιχύνουμε το ψάρι με την σάλτσα και το βάζουμε να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
- Μοιράζουμε τον μαϊντανό, τις ελιές και την κάπαρη πάνω από τις φέτες του ψαριού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
- Καθώς ψήνεται το ψάρι το περιβρέχουμε μερικές φορές με την σάλτσα.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)