ΥΛΙΚΑ
Μασκαρπόνε 500 γραμ.
Κρέμα γάλακτος 300 γραμ.
Αυγά 5
Ζάχαρη 150 γραμ.
Λευκή σοκολάτα 300 γραμ.
Σαβαγιάρ 200 γραμ. ( 1 πακέτο)
Καφές στιγμιαίος 2 κουταλιές σούπας
Νερό 1/2 φλυτζάνια
Ρούμι 2 σφηνάκια
Σιρόπι σοκολάτας για το σερβίρισμα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Κόβετε τη λευκή σοκολάτα σε μικρότερα κομμάτια και την αφήνετε σε μπαιν μαρί για να λιώσει.
Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια και τους χτυπάτε με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτο μείγμα. Προσθέτετε σιγά σιγά το μασκαρπόνε και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια , προσθέτετε και την λιωμένη σοκολάτα.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος, σε σαντιγί και ανακατεύετε με το μείγμα μασκαρπόνε και σοκολάτας.
Διαλύετε τον καφέ στο νερό, ανακατεύετε με το ρούμι και βουτάτε ελαφρά τα σαβαγιάρ. Στρώνετε τα σαβαγιάρ σε φόρμα 20 εκατ. με ελατήριο ή σε 8 μικρές μεταλλικές φόρμες.
Μοιράζετε το μείγμα, μασκαρπόνε και σοκολάτας και αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον 8 ώρες, για να σταθεροποιηθεί.
Σερβίρετε με σιρόπι σοκολάτας.
Μασκαρπόνε 500 γραμ.
Κρέμα γάλακτος 300 γραμ.
Αυγά 5
Ζάχαρη 150 γραμ.
Λευκή σοκολάτα 300 γραμ.
Σαβαγιάρ 200 γραμ. ( 1 πακέτο)
Καφές στιγμιαίος 2 κουταλιές σούπας
Νερό 1/2 φλυτζάνια
Ρούμι 2 σφηνάκια
Σιρόπι σοκολάτας για το σερβίρισμα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Κόβετε τη λευκή σοκολάτα σε μικρότερα κομμάτια και την αφήνετε σε μπαιν μαρί για να λιώσει.
Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια και τους χτυπάτε με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτο μείγμα. Προσθέτετε σιγά σιγά το μασκαρπόνε και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια , προσθέτετε και την λιωμένη σοκολάτα.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος, σε σαντιγί και ανακατεύετε με το μείγμα μασκαρπόνε και σοκολάτας.
Διαλύετε τον καφέ στο νερό, ανακατεύετε με το ρούμι και βουτάτε ελαφρά τα σαβαγιάρ. Στρώνετε τα σαβαγιάρ σε φόρμα 20 εκατ. με ελατήριο ή σε 8 μικρές μεταλλικές φόρμες.
Μοιράζετε το μείγμα, μασκαρπόνε και σοκολάτας και αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον 8 ώρες, για να σταθεροποιηθεί.
Σερβίρετε με σιρόπι σοκολάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου