Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΕΛΑΦΙΟΥ ΜΕ ΜΑΡΟΝ ΓΚΛΑΣΕ ΚΑΙ ΜΠΡΑΝΤΥ

ΥΛΙΚΑ
Κρεμμύδι                                     1     μέτριο τριμμένο
Βούτυρο ή μαργαρίνη                  150 γραμ.
Μανιτάρια                                    300 γραμ. κομμένα
Κοτόπουλο ζωμός                        2    φλυτζάνια
Πιπέρι μαύρο                                 1    κουταλάκι σε κόκκους κοπανισμένο
Αρωματικά                                    1    δεματάκι (δάφνη, μαιντανό, θυμάρι, δενδρολίβανο)
Φιλετάκια ελαφιού                       600 γραμ.
Μαρόν γκλασέ                             200 γραμ. κομμένα
Μπράντυ                                        1    φλυτζανάκι
Μαυροδάφνη                                 2     κουταλιές
Αλάτι-πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
1. Μαραίνετε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, το κρεμμύδι με λίγο νερό. Προσθέτετε 50 γραμ. από το βούτυρο και σωτάρετε το κρεμμύδι ώσπου να πάρει χρώμα, προσθέτετε και τα μανιτάρια, αλάτι,πιπέρι και αφήνετε το μείγμα σε σιγανή φωτιά 10 λεπτά. Μεταφέρετε το μείγμα σε πιατέλα και το διατηρείτε ζεστό.
2. Βάζετε στην κατσαρόλα που σωτάρατε το κρεμμύδι, το ζωμό κοτόπουλου, το πιπέρι , το δεματάκι με τα αρωματικά, λίγο αλάτι, 500 γραμ. από το βούτυρο , ανακατεύετε και βράζετε τη σάλτσα για 10 λεπτά ή ώσπου να πήξει ελαφρά. Τη σουρώνετε και τη διατηρείτε ζεστή.
3. Σωτάρετε σε τηγάγι με αντικολλητική επένδυση, σε μέτρια φωτιά, τα φιλετάκια ελαφιού με το υπόλοιπο βούτυρο. Τα αφήνετε να ψηθούν 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά , μεταφέρετε τα φιλετάκια στην πιατέλα με τα μανιτάρια.
4. Ρίχνετε στο τηγάνι τη σάλτσα, τα μαρόν γκλασέ, το μπράντυ και την μαυροδάφνη, ανακατεύετε και βράζετε τη σάλτσα για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Περιχύνετε με τη σάλτσα τα φιλετάκια και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου