Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

SPAGHETTI ALLE VONGOLE

ΥΛΙΚΑ
Σπαγγέτι                            600 γραμ.
Μύδια                                    1 κιλό
Λάδι                                       6 κουταλιές
Σκόρδο                                   2 σκελίδες ψιλοκομμένες
Ντομάτες                          600 γραμ. (καθαρισμένες)
Αλάτι
Πιπέρι
Τυρί τριμμένο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ξεπλένουμε τα μύδια, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και τηγανίζουμε τα μύδια μέχρι να σκληρήνουν λίγο.Αφαιρούμε τα μύδια από το τηγάνι και στραγγίζουμε σε ένα μπωλ το ζουμί τους.
Τηγανίζουμε το σκόρδο με το υπόλοιπο λάδι και μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.Όταν αρχίζει να πήζει η σάλτσα,προσθέτουμε το τριμμένο τυρί , τα μύδια και το στραγγισμένο ζουμί τους. Σιγοβράζουμε για λίγο και στο τέλος ρίχνουμε όλα τα υλικά επάνω στα σπαγγέτι.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ

ΥΛΙΚΑ
Βούτυρο                               1 φλιτζάνι τσαγιού
Αλεύρι                                  3   -//-
Ζάχαρη                               1/3  -//-
Κονιάκ                                  1 φλιτζανάκι του καφέ
Μπέικιν Πάουντερ                1 κουταλάκι κοφτό
Λεμονιού Ξύσμα                  1 κουταλιά σούπας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με την μπέκιν-πάουντερ. Το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το βούτυρο λιωμένο, τον κρόκο , την ζάχαρη , το λεμόνι και το κονιάκ και ζυμώνετε για να γίνει μια μαλακή ζύμη. Ανοίγετε ένα φύλλο χοντρό 2 εκατοστών και το στρώνετε στο ειδικό ταψάκι (εάν δεν χρησιμοποιείτε το ειδικό ταψάκι για τάρτες , βάζετε το φύλλο σε ένα κανονικό ταψάκι και αφού έχετε ξεχωρίσει λίγη ζύμη πλάθεται ένα κορδόνι στρόγγυλο πάχους ενός δακτύλου και το τοποθετείται γύρω-γύρω στην άκρη του φύλλου , αφού το έχετε αλείψει με λίγο ασπράδι αυγού ή σκέτο νερό).
Επειδή το φύλλο θα φουσκώσει -για να αποφύγουμε το φούσκωμα το τρυπάμε σε ορισμένα σημεία με ένα πιρούνι ή βάζουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, το οποίο το γεμίζουμε με φασόλια ή φακές για βάρος. Το ψήνουμε 30-40 λεπτά.

ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ

ΥΛΙΚΑ
Βούτυρο                                                                     57 γραμ.                                                    
Κρεμμύδια κομμένα σε ψιλές φέτες                       900  γραμ.
Φυτικό λάδι                                                                  2  κουταλιές
Ζωμός από μοσχάρι                                                     2  κιλά
Αλεύρι                                                                        22 γραμ.
Αλάτι                                                                            1  κουταλάκι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Λιώνουμε το βούτυρο πάνω σε μεσαία προς δυνατή φωτιά σε ένα και βαρύ και βαθύ τηγάνι. Ανακατεύουμε μέσα στο λάδι τα κρεμμύδια και το αλάτι, χαμηλώνοντας λίγο την φωτιά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα.
Ρίχνουμε το αλεύρι στα κρεμμύδια, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά. Βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά .
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζωμό και μόλις πάει να βράσει το ρίχνουμε στα κρεμμύδια.
Βάζουμε όλη την σούπα σε σιγανή φωτιά, μισοσκεπασμένη, μέχρι να αρχίσει να βράζει (30-40 λεπτά), αφαιρώντας που και που το λίπος που μαζεύεται στην επιφάνεια. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι ή πιπέρι κατά βούληση.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΡΟΥΤΟΝ
Γαλλικό ψωμί                     12-16  φέτες (2,5 εκατοστά πάχος)
Ελαιόλαδο                                  2  κουταλάκια
Σκόρδο ψιλοκομμένο             3-4
Βούτυρο                                 500 γραμ.(περίπου)
Τριμμένη γραβιέρα και παρμεζάνα κατά βούληση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ζεσταίνουμε το  Grill στο maximum.Ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και το σκόρδο, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το βγάζουμε από την φωτιά. Τοποθετούμε τις φέτες στο Grill και τις ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα πλούσιο χρώμα. Τις αλείφουμε με το λάδι και το σκόρδο και από τις δυο πλευρές, τις γυρνάμε ανάποδα και τις ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.