Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΜΟΥΡΑ

                                                                                      ΥΛΙΚΑ
  • Μπούτι χοιρινό με το κόκκαλο
  • Βούτυρο και Μουστάρδα
  • Κρεμμύδια στιφάδου (10-15 τεμάχια)
  • Αλάτι, Πιπέρι και Πιπέρι πράσινο (2 κουταλάκια)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο. Τοποθετούμε το μπούτι σε ένα ταψί και το αλείφουμε με βούτυρο και μουστάρδα. Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε μικρές τρύπες στο κρέας και βάζουμε τα πράσινα πιπέρια. Το αλατοπιπερώνουμε , βάζουμε τα κρεμμύδια στο ταψί κα ρίχνουμε τα μούρα. Το ψήνουμε στην μέση του φούρνου.
Αν θέλουμε να κάνουμε το μπούτι γεμιστό:
Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε μια σχισμή κατά μήκος του κρέατος.
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο (1 τεμάχιο)
  • Λάδι (2   κουτάλια)
  • Καρύδια (210  γραμ.)
  • Μαιντανός ψιλοκομμένος (2 κουτάλια)
  • Αυγά χτυπημένα  (2τεμ.)
Τηγανίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαλακώσει, βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και ρίχνουμε τα καρύδια και τον μαιντανό. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα αυγά. Βάζουμε την γέμιση μέσα στην σχισμή που ανοίξαμε στο κρέας.

ΣΑΛΤΣΑ
  • Ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες κομματάκια (10 τεμ.)
  • Τυρί (500 γραμ.)
  • Ζάχαρη  (1 κουταλιά)
  • Κρέμα Γάλακτος  (280 γραμ.)
  • Αλάτι και Πιπέρι
Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά , τα στραγγίζουμε και πρίν σερβίρουμε ζεσταίνουμε την σάλτσα.

ΓΑΡΙΔΟΠΙΛΑΦΟ

ΥΛΙΚΑ
  • Μύδια πλυμένα  1/2 κιλό
  • Γαρίδες 1 κιλό
  • Ρύζι 1/2 κιλό
  • Κρεμμύδι μέτρια κομμένο  1
  • Ντομάτες μεγάλες φιλοκομμένες  2
  • Κονκασέ ντομάτα  1 κονσέρβα
  • Ελαιόλαδο  1 φλυτζάνι τσαγιού
  • Γαρυδόζωμο  5 φλυτζάνια τσαγιού
  • Μυδόνερο 1 φλυτζάνι
  • Αλάτι λίγο
  • Πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βράζουμε τις γαρίδες και κρατάμε 5 φλυτζάνια στραγγισμένο ζωμό. Ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και μόλις ροδίσει, προσθέτουμε τις ντομάτες και το κονκασέ και τα βράζουμε καλά.
Εν τω μεταξύ κρατάμε 3 κουτάλια από το ζουμί των μυδιών , τα ξεπλένουμε και από το πρώτο νερό κρατάμε μαζί με τα 3 κουτάλια ζουμί 1 φλυτζάνι. Καθαρίζουμε τις γαρίδες.
Ρίχνουμε τα μύδια στην κατσαρόλα μέχρι να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε τα 6 φλυτζάνια ζωμού και όσο αλάτι θέλουμε, τις γαρίδες και το ρύζι, ανακατεύοντας καλά.
Χαμηλώνουμε την φωτιά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για  15 λεπτά.
Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι για 5 λεπτά.
Την βγάζουμε από την φωτιά , σκεπάζουμε με πετσέτα και από πάνω το καπάκι. Όταν σερβίρουμε ρίχνουμε πιπέρι.