Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΓΑΡΙΔΟΠΙΛΑΦΟ

ΥΛΙΚΑ
  • Μύδια πλυμένα  1/2 κιλό
  • Γαρίδες 1 κιλό
  • Ρύζι 1/2 κιλό
  • Κρεμμύδι μέτρια κομμένο  1
  • Ντομάτες μεγάλες φιλοκομμένες  2
  • Κονκασέ ντομάτα  1 κονσέρβα
  • Ελαιόλαδο  1 φλυτζάνι τσαγιού
  • Γαρυδόζωμο  5 φλυτζάνια τσαγιού
  • Μυδόνερο 1 φλυτζάνι
  • Αλάτι λίγο
  • Πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βράζουμε τις γαρίδες και κρατάμε 5 φλυτζάνια στραγγισμένο ζωμό. Ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και μόλις ροδίσει, προσθέτουμε τις ντομάτες και το κονκασέ και τα βράζουμε καλά.
Εν τω μεταξύ κρατάμε 3 κουτάλια από το ζουμί των μυδιών , τα ξεπλένουμε και από το πρώτο νερό κρατάμε μαζί με τα 3 κουτάλια ζουμί 1 φλυτζάνι. Καθαρίζουμε τις γαρίδες.
Ρίχνουμε τα μύδια στην κατσαρόλα μέχρι να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε τα 6 φλυτζάνια ζωμού και όσο αλάτι θέλουμε, τις γαρίδες και το ρύζι, ανακατεύοντας καλά.
Χαμηλώνουμε την φωτιά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για  15 λεπτά.
Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι για 5 λεπτά.
Την βγάζουμε από την φωτιά , σκεπάζουμε με πετσέτα και από πάνω το καπάκι. Όταν σερβίρουμε ρίχνουμε πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου