Για περισσότερες πληροφορίες:http://www.cityportal.gr/articles_det1.asp?subcat_id=16&tz=1&article_id=74300
Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015
Η Θεσσαλονίκη μέσα από 14 πρωτότυπες περιπατητικές διαδρομές
Για περισσότερες πληροφορίες:http://www.cityportal.gr/articles_det1.asp?subcat_id=16&tz=1&article_id=74300
ΤΡΑΓΑΝΑ ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
(12 κομμάτια)
ΥΛΙΚΑ :
185 gr
λιωμένο βούτυρο
1
φλιτζάνι (125gr)
σκόνη αμυγδάλου
6
ασπράδια αβγών χτυπημένα ελαφριά
1 ½
φλιτζάνια (240gr)
ζάχαρη (ανακατεμένη με
κόρν φλάουρ)
½ φλιτζάνι
(75gr) αλεύρι
100
gr φράουλες κομμένες λεπτές
φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε
το βούτυρο τη σκόνη αμυγδάλου τα ασπράδια
τη ζάχαρη και το αλεύρι μέχρι να ενωθούν.Τα
χωρίζουμε και τα τοποθετούμε σε ήδη
βουτυρωμένες φορμούλες τάρτας με μια
φράουλα από πάνω και ψήνουμε για 25'.Αφού
κρυώσουν σερβίρουμε πασπαλισμένα με
ζάχαρη μείγμα
ΚΟΡΜΟΣ ΑΠΟ ΧΑΛΒΑ & ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλό χαλβάς
- 100 gr φουντούκια
- 100 gr καρύδια
- 100 gr αμύγδαλα
- 200 gr σοκολάτα κουβερτούρα
- 80 gr σουσαμέλαιο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ψιλοκόβουμε
το χαλβά και τον τοποθετούμε σε ένα μπολ
με όλους τους ξηρούς καρπούς που
προηγουμένως έχουμε κοπανίσει
.Ρίχνουμε
την κανέλα και το ξύσμα από το
πορτοκάλι.Λιώνουμε την κουβερτούρα σε
μπέν μαρί, αφήνουμε λίγο να πέσει η
θερμοκρασία της και προσθέτουμε το
σουσαμέλαιο.Ανακατεύουμε και αδειάζουμε
πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.Ανακατεύουμε
πολύ καλά και τοποθετούμε σε μια
κυλινδρική φόρμα ή σε λαδόκολλα
φτιάχνοντας έναν κορμό.Αφήνουμε να
κρυώσει και το σκεπάζουμε ,εάν θέλουμε
με σουσάμι.
ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
ΥΛΙΚΑ:
- 180 gr ζάχαρη άχνη
- 200 gr φρέσκο χυμό μανταρινιού
- 190 gr σουσαμέλαιο
- 400 gr αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από ένα μανταρίνi
- 100 gr λευκό αμύγδαλο σε σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 30 gr σουσάμι
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
- 150 gr γλυκό κουταλιού από μανταρίνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σ' ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το χυμό
μανταρινιού .το σουσαμέλαιο και την
άχνη.Προσθέτουμε το αλάτι και στο τέλος
ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ
, το αμύγδαλο και το σουσάμι.Τοποθετούμε
αυτό το μείγμα σε μια φόρμα του κέικ που
προηγουμένως έχουμε λαδώσει και
αλευρώσει.Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά και
άλλα 40 λεπτά στους 160 βαθμούς.Αν χρειαστεί
ψήνουμε περισσότερο.Αφήνουμε να κρυώσει
και αλείφουμε την επιφάνεια με γλυκό
του κουταλιού μανταρίνι.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)