Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΡΜΟΣ ΑΠΟ ΧΑΛΒΑ & ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ


ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό χαλβάς
  • 100 gr φουντούκια
  • 100 gr καρύδια
  • 100 gr αμύγδαλα
  • 200 gr σοκολάτα κουβερτούρα
  • 80 gr σουσαμέλαιο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ψιλοκόβουμε το χαλβά και τον τοποθετούμε σε ένα μπολ με όλους τους ξηρούς καρπούς που προηγουμένως έχουμε κοπανίσει

.Ρίχνουμε την κανέλα και το ξύσμα από το πορτοκάλι.Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί, αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία της και προσθέτουμε το σουσαμέλαιο.Ανακατεύουμε και αδειάζουμε πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.Ανακατεύουμε πολύ καλά και τοποθετούμε σε μια κυλινδρική φόρμα ή σε λαδόκολλα φτιάχνοντας έναν κορμό.Αφήνουμε να κρυώσει και το σκεπάζουμε ,εάν θέλουμε με σουσάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου