Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015
YAKITORI-ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ
(4-8
ΑΤΟΜΑ)
ΓΙΑ
ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
3 κουταλάκια
sake
3
κουταλάκια (κοφτά) shoyu
1 κουταλάκι mirin
1 κουταλάκι
ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΟ
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
φέτες λεμονιού
πασπαλισμένο
sansho/chilli
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουλιάζουμε
12-16 σουβλάκια μπαμπού (το κάθε ένα από
15 εκατοστά μακρύ) στο νερό για 30
λεπτά.Κόβουμε τα μπούτια του κοτόπουλου
σε 2 ¾ εκατοστά, σε στρόγγυλα κομμάτια (6-8 τεμάχια το κάθε μπούτι)και
περνάμε 4 κομμάτια σε κάθε σουβλάκι.
Ανακατεύουμε όλα
τα υλικά για την σάλτσα σε μια μικρή
κατσαρόλα, σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και τα βγάζουμε από τη φωτιά..Ψήνουμε το κοτόπουλο σουβλάκι σε προθερμασμένη
σχάρα ή σε φωτιά με ξυλοκάρβουνα μέχρι
να ροδίσει ελαφρά.Βγάζουμε ένα κομμάτι (σουβλάκι) κάθε φορά και το βουτάμε στη σάλτσα, το ξαναψήνουμε μέχρι να στεγνώσει.
Μετά το βγάζουμε και το βουτάμε ξανά στη σάλτσα. Συνεχίζουμε αυτή την διαδικασία για λίγες φορές
ακόμα μέχρι τα κομμάτια του κοτόπουλου
να πάρουν χρυσό-καφέ χρώμα.
Σερβίρετε με
φέτες λεμονιού ή πασπαλισμένα με sansho
ή chilli.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Αν θέλετε να το
σερβίρετε σε ξύλινα σουβλάκια, ψήστε
το κοτόπουλο σε μεταλλικά (σουβλάκια)
και μετά μεταφέρετε το σε καλαμάκια
για κοκτέιλ
.
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
(1
δόση βγάζει περίπου 110 τεμ.)
ΥΛΙΚΑ:
- 500 gr βούτυρο
- 300 gr αμύγδαλο
- 60 grκονιάκ
- 100 grάχνη ζάχαρη
- 4 κουταλιές του γλυκού μπέκιν
- 900 gr αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χοντροκόβουμε
τα αμύγδαλα στο μίξερ
Ζεσταίνουμε το
βούτυρο να βγει ο γάρος και το
ξεχωρίζουμε..Το χτυπάμε σε ένα μίξερ
μαζί με την άχνη ζάχαρη περίπου για 20'
.Όσο περισσότερο το χτυπήσουμε τόσο
ποιο καλή θα βγει η ζύμη.Στη συνέχεια
κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε
μέσα στο μείγμα βουτύρου,
μαζί με το
μπέικιν, τα αμύγδαλα και το κονιάκ.Τα
χτυπάμε για άλλα 10' περίπου μέχρι να
γίνει εύπλαστη η ζύμη.Πλάθουμε τους
κουραμπιέδες στο σχήμα που επιθυμούμε
και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
για 15-20 λεπτά.'Όταν κρυώσουν καλά τους
πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)