(1
δόση βγάζει περίπου 110 τεμ.)
ΥΛΙΚΑ:
- 500 gr βούτυρο
- 300 gr αμύγδαλο
- 60 grκονιάκ
- 100 grάχνη ζάχαρη
- 4 κουταλιές του γλυκού μπέκιν
- 900 gr αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χοντροκόβουμε
τα αμύγδαλα στο μίξερ
Ζεσταίνουμε το
βούτυρο να βγει ο γάρος και το
ξεχωρίζουμε..Το χτυπάμε σε ένα μίξερ
μαζί με την άχνη ζάχαρη περίπου για 20'
.Όσο περισσότερο το χτυπήσουμε τόσο
ποιο καλή θα βγει η ζύμη.Στη συνέχεια
κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε
μέσα στο μείγμα βουτύρου,
μαζί με το
μπέικιν, τα αμύγδαλα και το κονιάκ.Τα
χτυπάμε για άλλα 10' περίπου μέχρι να
γίνει εύπλαστη η ζύμη.Πλάθουμε τους
κουραμπιέδες στο σχήμα που επιθυμούμε
και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
για 15-20 λεπτά.'Όταν κρυώσουν καλά τους
πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου