Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ


(1 δόση βγάζει περίπου 110 τεμ.)
ΥΛΙΚΑ:
  1. 500 gr βούτυρο
  2. 300 gr αμύγδαλο
  3. 60 grκονιάκ
  4. 100 grάχνη ζάχαρη
  5. 4 κουταλιές του γλυκού μπέκιν
  6. 900 gr αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα στο μίξερ
Ζεσταίνουμε το βούτυρο να βγει ο γάρος και το ξεχωρίζουμε..Το χτυπάμε σε ένα μίξερ μαζί με την άχνη ζάχαρη περίπου για 20' .Όσο περισσότερο το χτυπήσουμε τόσο ποιο καλή θα βγει η ζύμη.Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα βουτύρου,
μαζί με το μπέικιν, τα αμύγδαλα και το κονιάκ.Τα χτυπάμε για άλλα 10' περίπου μέχρι να γίνει εύπλαστη η ζύμη.Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που επιθυμούμε και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.'Όταν κρυώσουν καλά τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου