2 κουταλιές ζάχαρη
125 gr σκούρη σοκολάτα
2 κουταλιές brandy ή
κονιάκ
4 αβγά (χωρισμένα)
2 ασπράδια
άχνη για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους
200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για
κέικ, και αχνίζουμε με τη 1 κουταλιά
κρυσταλλική ζάχαρη.Σπάζουμε τη σοκολάτα
και τη λιώνουμε σε μπέν μαρί με το brandy
ή το κονιάκ.Το αφαιρούμε από τη φωτιά
και ρίχνουμε μέσα τους κρόκους και την
υπόλοιπη ζάχαρη.Χτυπάμε τα ασπράδια , ρίχνουμε μια κουταλιά από τα ασπράδια
στη σοκολάτα και τα ανακατεύουμε όλα
μαζί .Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα του
σουφλέ τοποθετούμε από πάνω λαδόκολλα
και ψήνουμε.Τα σερβίρουμε αμέσως αφού
τα αχνίσουμε.
Μπορούμε να σερβίρουμε με σάλτσα
σκούρης σοκολάτας ή πικρή σάλτσα μόκας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου