για 30 πιτάκια
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 2 μήλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού μαύρες σταφίδες
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
- 3 κουτ. ταχίνι
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας καβουρδισμένο σουσάμι
- λίγο λάδι για να αλείψετε τα πιτάκια
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίξτε τις σταφίδες, το κόκκινο κρασί και 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό. Βράστε τις σταφίδες για περίπου 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.Σουρώστε τες. Σε ένα μπολ ρίξτε το μήλο το ταχίνι, τα καρύδια, την κανέλα και τη ζάχαρη.Ανακατεύετε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Κόψτε το φύλλο κρούστας σε λουρίδες πλάτους 5 εκατοστών και στην άκρη κάθε λουρίδας βάλτε 1 κουταλιά από τη γέμιση.
Διπλώστε τις λουρίδες σε τριγωνάκια και ακουμπήστε τες σε λαδωμένο ταψί.Αλείψτε τα πιτάκια με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τα στο φούρνο για περίπου 1/4 με 20 λεπτά της ώρας μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.Πασπαλίστε τα με το καρβουδισμένο καρύδι.