ΥΛΙΚΑ
- 200 γραμμ. ζάχαρη
- 200 γραμμ. σιμιγδάλι χονδρό
- 800 γραμμ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 200 γραμμ. ταχίνι
- 250 γραμμ. σταφίδες ξανθές
- κανέλα, σουσάμι
ΥΛΙΚΑ
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το ταχίνι μαζί με το σιμιγδάλι.Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και ανακατεύουμε συνεχώς για 40 λεπτά.Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το χυμό με τη ζάχαρη και το ρίχνουμε πάνω απο το καβουρδισμένο σιμιγδάλι.Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ρίχνοντας τις σταφίδες έως ότου σωθούν τα υγρά και γίνει σαν μια σφιχτή κρέμα.Λαδώνουμε ατομικές φόρμες ή μια μεγάλη και πασπαλίζουμε τα τοιχώματα με το σουσάμι.Γεμίζουμε τις φόρμες με το χαλβά, αφήνουμε να κρυώσουν και ξερφορμάρουμε πολύ εύκολα.Πασπαλίζουμε με κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου