Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΧΟΙΡΙΝΟ

     ΥΛΙΚΆ
  • 5 κιλά χοιρινά κόκαλα
  • 2 κεφάλια σκόρδο
  • 2 κρεμμυδάκια
  • 100grβούτυρο
  • 60 gr σπορέλαιο
  • 2 κλαδάκια ρίγανη
  • αλάτι – πιπέρι
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σοτάρουμε τα κόκαλα να πάρουνε ωραίο χρώμα, τα αφαιρούμε από τη κατσαρόλα και τα τοποθετούμε σε τρυπητό για να στραγγίσουν.Σοτάρουμε τα λαχανικά, προσθέτουμε τα κόκαλα σβήνουμε με κρασί, αλάτι – πιπέρι και σιγοβράζεται ξαφρίζοντας σχολαστικά.

Βράζουμε για 4 ώρες.  

ΣΑΛΤΣΑ ΑΜΕΡΙΚΕΝ


ΥΛΙΚΑ:
  • 2 κρεμμύδια

  • 1 καρότο
  • 4 ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
  • 100 gr βούτυρο
  • 20 ml ουίσκι
  • 100 ml ξηρό κρασί άσπρο
  • 2 κιλά καρκάσες οστρακοειδών
  • 20 ml κονιάκ
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κλαδάκι βασιλικό
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 10 gr φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κομμάτι φλούδα lime
  • αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια τα καρότα και τις ντομάτες με το βούτυρο.Προσθέτουμε το ουίσκι και το κρασί.Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε νερό και τις καρκάσες, όλα τα αρωματικά και βράζουμε για 45 λεπτά και περνάμε απο τουλπιάν.

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΥΛΙΚΆ:
1 ¾ φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο παραπάνω για την επιφάνεια.
¼ φλιτζανιού κακάο σκόνη.
½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ.
¼ κουταλάκι αλάτι.
8 κουταλιές ανάλατο βούτυρο.
1 φλιτζάνι ζάχαρη.
1 μεγάλο αβγό.
1 κουταλάκι βανίλια.
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος.
340gr άσπρη σοκολάτα κοπανισμένη.



ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,το κακάο,το μπέικιν και το αλάτι.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσουν και βάζουμε το αβγό και τη βανίλια
Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και συνεχίζουμε σε χαμηλή σκάλα μέχρι να ενωθούν.Χωρίζουμε τα δυο μείγματα, τα πακετάρουμε με πλαστική μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμένουμε το φούρνο.
Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε το μείγμα (πάχος 1/8 της ίντσας).Το κόβουμε τετραγωνάκια και το μεταφέρουμε σε λαδόκολλα, έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
Μαζεύουμε τα υπόλοιπα κομμάτια και πριν τα χρησιμοποιήσουμε τα κρυώνουμε 30'.
Τα ψήνουμε μέχρι οι άκρες να γίνουν καφέ (περίπου 12') και τα κρυώνουμε στη σχάρα.
Για να κάνουμε την κρέμα άσπρης σοκολάτας βράζουμε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι την Αφαιρούμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε 255gr άσπρη σοκολάτα.Το αφήνουμε σκεπασμένο 5' και μετά το μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει.Το βάζουμε στο ψυγείο και το παγώνουμε μέχρι να γίνει αρκετά πηχτό ώστε να απλώνεται (περίπου 1 ώρα)ανακατεύοντας κάθε 10'.
Απλώνουμε με σπάτουλα τη κρέμα στο μισό μπισκότο και καλύπτουμε με το άλλο μισό.Για να γαρνίρουμε λιώνουμε την υπόλοιπη άσπρη σοκολάτα σε μπέν μαρί και με κορνέ κάνουμε σχεδιάκια πάνω στο μπισκότο.


ΒΑΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


(ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ) 
ΥΛΙΚΑ:
  • 35 ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  • 3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
  • 4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΣΠΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ.ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΤΣΕΡΚΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 8'.

ΠΡΙΝ ΤΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ.ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ. 

ORANGE CARAMEL CREAM

ΥΛΙΚΑ:
  • 125gr ζάχαρη
  • αβγά
  • 8 κουταλάκια ζάχαρη
  • 315 ml γάλα
  • 3 κουταλάκια γλυκό λάδι πορτοκαλιού
  • 1 πορτοκάλι
για διακόσμηση : φρέσκα φύλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Ζεσταίνουμε 4 φόρμες.Βάζουμε τη ζάχαρη (125gr)
και 3 κουταλιές νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε χωρίς ανακάτεμα μέχρι να γίνει χρυσαφιά.
Το μοιράζουμε στις φόρμες έτσι ώστε να καλύπτει τον πάτο τους αλλά να πιάσει και στα πλαϊνά τους .Σένα άλλο μπολ ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να βράσει.σχεδόν και ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά με τη ζάχαρη (που τα χτυπήσαμε σε άλλο μπολ).Προσθέτουμε και το λάδι πορτοκαλιού.Ρίχνουμε το μείγμα στις φόρμες.Ρίχνουμε φλούδες πορτοκαλιού στην κάθε φόρμα και τη τοποθετούμε σε μπέν μαρί όπου έχουμε βάλει βραστό νερό μέχρι τη μέση της κάθε φόρμας και τη ψήνουμε 20' περίπου.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο, τα αναποδογυρίζουμε το κάθε ένα σε πιάτο και διακοσμούμε με ξύσμα & φρέσκα φύλλα. 


ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕΝΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ:
  • ¾ ΦΛΙΤΖΆΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
  • ½ ΦΛΙΤΖΆΝΙ ΝΕΡΟ
  • 3 ½ ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ ΚΡΕΜΑ ΜΕΝΤΑΣ
  • ¼ ΚΟΥΤΑΛΆΚΙ ΧΥΜΟ ΔΥΟΣΜΟ
  • 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΖΕΛΑΤΙΝΗ ΑΟΣΜΗ
  • 2 ½ ΓΛΥΤΖΑΝΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
  • 2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΦΥΛΛΑ ΜΕΝΤΑΣ + ΛΙΓΑ ΑΚΟΜΗ
  • 5 ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΡΟΚΟΙ
  • 1 ΜΕΓΑΛΟ ΑΒΓΟ
  • 3 ΟΥΓΓΙΕΣ ΗΜΙΓΛΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΛΑ ΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΗ + ΛΙΓΗ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΛΙΏΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΆΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΌ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΣΕ ΜΈΤΡΙΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ.ΤΟ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ. ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΗ ΚΡΕΜΆ ΜΕΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΌΣΜΟ . ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΕΛΑΤΊΝΗ ΚΑΙ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΛΑΚΏΣΕΙ ΓΙΑ 10'.
ΖΕΣΤΑΊΝΟΥΜΕ 1 ½ ΚΡΕΜΆ ΣΕ ΈΝΑ ΆΛΛΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΊΣΕΙ ΜΑ ΒΡΑΖΕΙ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΝΤΑ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΙΥΜΕ ΓΙΑ 10'.
ΕΝΤΟΜΕΤΑΞΥ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΑΒΓΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΛ.ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΊΓΜΑ ΜΕΝΤΑΣ ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΠΟ ΣΙΤΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΟΛ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΗΖΕΙ.ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΟΛ ΣΕ ΠΑΓΩΝΙΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ
ΕΝΤΕΛΩΣ 
.ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟ ΜΠΟΛ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΙΦΑΔΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ.ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΤΣΕΡΚΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ¾
ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΤΣΕΡΚΙΑ ΤΑ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.ΓΑΡΝΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΜΕΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ.

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
(ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ)
35 ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΣΠΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ.ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΤΣΕΡΚΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 8'.

ΠΡΙΝ ΤΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ.ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ.