ΥΛΙΚΑ:
- 125gr ζάχαρη
- αβγά
- 8 κουταλάκια ζάχαρη
- 315 ml γάλα
- 3 κουταλάκια γλυκό λάδι πορτοκαλιού
- 1 πορτοκάλι
για
διακόσμηση : φρέσκα φύλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε
το φούρνο στους 180 βαθμούς.Ζεσταίνουμε
4 φόρμες.Βάζουμε τη ζάχαρη (125gr)
και
3 κουταλιές νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι
και τα ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί
η ζάχαρη.Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία
και βράζουμε χωρίς ανακάτεμα μέχρι να
γίνει χρυσαφιά.
Το
μοιράζουμε στις φόρμες έτσι ώστε να
καλύπτει τον πάτο τους αλλά να πιάσει
και στα πλαϊνά τους .Σένα άλλο
μπολ ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να
βράσει.σχεδόν και ρίχνουμε τα
χτυπημένα αβγά με τη ζάχαρη
(που τα χτυπήσαμε σε άλλο μπολ).Προσθέτουμε
και το λάδι πορτοκαλιού.Ρίχνουμε το
μείγμα στις φόρμες.Ρίχνουμε φλούδες
πορτοκαλιού στην κάθε φόρμα και τη
τοποθετούμε σε μπέν μαρί όπου έχουμε
βάλει βραστό νερό μέχρι τη μέση της
κάθε φόρμας και τη ψήνουμε 20'
περίπου.
Τα
αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο
ψυγείο, τα αναποδογυρίζουμε το κάθε ένα
σε πιάτο και διακοσμούμε με ξύσμα &
φρέσκα φύλλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου