Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕΝΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ:
  • ¾ ΦΛΙΤΖΆΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
  • ½ ΦΛΙΤΖΆΝΙ ΝΕΡΟ
  • 3 ½ ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ ΚΡΕΜΑ ΜΕΝΤΑΣ
  • ¼ ΚΟΥΤΑΛΆΚΙ ΧΥΜΟ ΔΥΟΣΜΟ
  • 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΖΕΛΑΤΙΝΗ ΑΟΣΜΗ
  • 2 ½ ΓΛΥΤΖΑΝΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
  • 2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΦΥΛΛΑ ΜΕΝΤΑΣ + ΛΙΓΑ ΑΚΟΜΗ
  • 5 ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΡΟΚΟΙ
  • 1 ΜΕΓΑΛΟ ΑΒΓΟ
  • 3 ΟΥΓΓΙΕΣ ΗΜΙΓΛΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΛΑ ΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΗ + ΛΙΓΗ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΛΙΏΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΆΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΌ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΣΕ ΜΈΤΡΙΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ.ΤΟ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ. ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΗ ΚΡΕΜΆ ΜΕΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΌΣΜΟ . ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΕΛΑΤΊΝΗ ΚΑΙ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΛΑΚΏΣΕΙ ΓΙΑ 10'.
ΖΕΣΤΑΊΝΟΥΜΕ 1 ½ ΚΡΕΜΆ ΣΕ ΈΝΑ ΆΛΛΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΊΣΕΙ ΜΑ ΒΡΑΖΕΙ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΝΤΑ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΙΥΜΕ ΓΙΑ 10'.
ΕΝΤΟΜΕΤΑΞΥ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΑΒΓΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΛ.ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΊΓΜΑ ΜΕΝΤΑΣ ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΠΟ ΣΙΤΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΟΛ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΗΖΕΙ.ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΟΛ ΣΕ ΠΑΓΩΝΙΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ
ΕΝΤΕΛΩΣ 
.ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟ ΜΠΟΛ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΙΦΑΔΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ.ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΤΣΕΡΚΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ¾
ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΤΣΕΡΚΙΑ ΤΑ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.ΓΑΡΝΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΜΕΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ.

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
(ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ)
35 ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΣΠΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ.ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΤΣΕΡΚΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 8'.

ΠΡΙΝ ΤΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ.ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου