Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΓΑΡΙΔΕΣ ΤΕΜΠΟΥΡΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΕΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ

Υλικά:
  • 20 μεγαλούτσικες γαρίδες
  • 20 φέτες μπέικον
  • 20 λεπτές φλούδες κολοκυθιού 
  • αλάτι πάπρικα 
  • 1-1/2 κούπα αλεύρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 ασπράδι αυγού 
  • παγωμένο νερό
  • ελαφρύ λάδι για το τηγάνισμα


Εκτέλεση: 
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κεφάλι, το κέλυφος και το ενταράκι αφήνοντας μόνο την άκρη της ουρίτσας. Τις ξεπλένουμε, τις στεγνώνουμε και τις αλατίζουμε ελαφρώς.Με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες κόβουμε φλούδες του κολοκυθιού.
Αλατίζουμε.
Τυλίγουμε σε κάθε γαρίδα μία φέτα μπέικον και μία φέτα κολοκυθιού και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το ασπράδι αυγού, αλάτι και πάπρικα. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά με παγωμένο νερό (θα έχουμε πιο τραγανό αποτέλεσμα) έως ότου να έχουμε ένα χυλό παχύρρευστο που να στέκεται πάνω στο ρολλάκι χωρίς να είναι πολύ κολλώδης. Μη σας φοβίζουν οι σβόλοι με το τηγάνισμα θα μετατραπούν σε τετράγωνα κομματάκια. 
Ζεσταίνουμε καλά σε μικρή κατσαρόλα με άφθονο λάδι, βουτάμε τα ρολλακια στην τεμπούρα και τα ρίχνουμε μέσα.Τηγανίζουμε λίγα-λίγα ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού μέχρι να χρυσίσουν καλά και να ψηθεί η γαρίδα μέχρι μέσα 2-3 λεπτά είναι αρκετά. Βγάζουμε με τρυπητή σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθούν τα πολλά λάδια και σερβίρουμε ζεστά με γλυκόξινη σάλτσα μαγιονεζα.
Μην ξεχάσετε να βγάλετε τις οδοντογλυφίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου