Βάζουμε τις πέρδικες σε κατσαρόλα με το ανάλογο βούτυρο να πάρουν λίγο χρώμα. Όταν κρυώσουν τις τεμαχίζουμε : πρώτα τους μηρούς, μετά τη ράχη σε 2 τεμάχια και τέλος τα στήθη σε 3 τεμάχια.
Τα βάζουμε ξανά στην ίδια κατσαρόλα με 3 ποτήρια άσπρο κρασί.
ΣΑΛΤΣΑ : το λίπος από την κατσαρόλα το βάζουμε σε ένα τηγάνι με 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα. Το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα που έχουμε τις πέρδικες μαζί με 1 φύλλο δάφνης, πιπέρι, ρίζες μαιδανού και σέλινου και 2 κουταλιές πελτέ ή 2 φρέσκιες ντομάτες. Σε σιγανή φωτιά αφήνουμε να ψηθούν.
Σερβίρουμε με κρουτόν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου