Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ (10 κομμάτια)

ΥΛΙΚΑ
Αβγά                       6 (ασπράδια)
Ζάχαρη άχνη           1 φλιτζάνι (220 γραμ.)
Αμύγδαλα φιλέ       1 φλιτζάνι (140 γραμ.)
Φρούτα ξερά           1/2 φλιτζάνι (95 γραμ.) διάφορα
Κουβερτούρα          200 γραμ. τριμμένη χοντρά
Τυρί ριγκότα            1 1/2 φλιτζάνι (300 γραμ.)
Κρέμα γάλακτος      3/4 φλιτζανιού
Λικέρ                       1/3 φλιτζανιού (kahlua ή tia maria)

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Βουτυρώνουμε ένα τσέρκι και απλώνουμε στον πάτο μια λαδόκολλα.Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ, σταδιακά προσθέτουμε και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα, τα φρούτα και τη μισή σοκολάτα. Ψήνουμε για 1 ώρα και 1/4 , σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα με την πόρτα μισάνοιχτη.
Χτυπάμε τη ριγκότα με την κρέμα στο μίξερ. Ρίχνουμε το λικέρ και την υπόλοιπη σοκολάτα. Απλώνουμε το μείγμα επάνω και στο πλάι από τη μαρέγκα και διακοσμούμε με ρολά σοκολάτας. Πασπαλίζουμε με κακάο αν θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου