Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015
CUPCAKES ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ:
½ κούπα κακάο σε σκόνη
144 gr σοκολάτα
υγείας σε κομμάτια
150 gr ανάλατο
βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ κούπα
ζάχαρη
4 μεγάλα αβγά σε
θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού
εκχύλισμα βανίλιας
2 κούπες αλεύρι για
όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού
σόδα
½ κουταλάκι γλυκού
αλάτι
1 κούπα γιαούρτι
γλάσο επιλογής σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνετε το
φούρνο στους 180 βαθμούς.
Τοποθετείτε μικρές
χάρτινες φόρμες σε ένα ταψί.

Αφήνετε να κρυώσει.Σε
μεγάλο μπολ χτυπάτε το βούτυρο και τη
ζάχαρη για 3 με 5 λεπτά .Ρίχνετε τα αβγά
ένα ένα ,χτυπώντας καλά και μετά τη
βανίλια.
Σε ένα άλλο μπολ βάζετε
το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.Προσθέτετε
το μισό από το περιεχόμενο του μπολ στο
μείγμα του βουτύρου και χτυπάτε με το
μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.Ρίχνετε το
γιαούρτι και ανακατεύετε καλά.Προσθέτετε
το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου και αναμιγνύετε καλά.Τέλος ρίχνετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε. Ψήνετε για 20' με 25', αφήνετε να κρυώσουν και
προσθέτετε το γλάσο.
CUPCAKES ΜΠΑΝΑΝΕΣ
ΥΛΙΚΑ:
- 200gr ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 μεγάλα αβγά
- 1 κούπα πολτό από ώριμες μπανάνες
- 1 ¾ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά γλυκού σόδα
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 5 κουταλιές σούπας γάλα
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- γλάσο της επιλογής σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνετε
το φούρνο στους 180 βαθμούς.Τοποθετείτε
μικρές χάρτινες φόρμες σε ένα ταψί .Με
το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα τα χτυπάτε
το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3 έως 5 λεπτά,
μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.Προσθέτετε
τα αβγά, χτυπάτε καλά και ρίχνετε τις
μπανάνες..Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε
το αλεύρι τη σόδα και το αλάτι. Αναμιγνύετε
τα δυο μείγματα μέχρι να δέσουν τα
υλικά.Προσθέτετε το γάλα και τη βανίλια
και χτυπάτε για ένα λεπτό σε μεσαία
ταχύτητα.Γεμίζετε τις φόρμες μέχρι λίγο
ποιο πάνω από τη μέση.Ψήνετε για 20-25',
αφήνετε να κρυώσουν και προσθέτετε το
γλάσο.
CUPCAKES ΛΕΜΟΝΙΟΥ
- 200gr ανάλατο βούτυρο
- 2 κούπες ζάχαρη
- 4 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κούπα γάλα
- 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 2 κουταλάκια γλυκού φρέσκο ή συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού
- γλάσο της επιλογής σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε
το φούρνο στους 180 βαθμούς
Τοποθετείτε
μικρές χάρτινες φόρμες σε ένα
ταψί.
Σε
ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε το βούτυρο και
τη ζάχαρη για 3 με 5 λεπτά με το μίξερ στη
μεσαία ταχύτητα .Προσθέτετε τα αβγά
χτυπώντας για 1 λεπτό κάθε φορά που
ρίχνετε ένα αβγό.Βάζετε το αλεύρι, τη
σόδα και το αλάτι σε ξεχωριστό μπολ.Ρίχνετε
στο κρεμώδης μείγμα μαζί με το γάλα και
ανακατεύετε .Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού
και το χυμό και ανακατεύετε για 30
δευτερόλεπτα.Ψήνετε για 20 με 25 λεπτά,
αφήνετε κρυώσουν και προσθέτετε το
γλάσο.
ΓΛΑΣΟ
ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ:
- 2 κουταλάκια γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κούπες ζάχαρη άχνη
- ¾ κούπας κακάο σε σκόνη
- 1/3 κούπας γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάτε το βούτυρο και τη
ζάχαρη με το μίξερ σε χαμηλή προς μεσαία
ταχύτητα.Σε άλλο μπολ ανακατεύετε τη
βανίλια με το κακάο. Αναμειγνύεται τα δυο
μείγματα και χτυπάτε μέχρι να δέσουν
τα υλικά.. Ρίχνετε αργά το γάλα μέχρι να
δέσει το μείγμα (μπορεί να μη χρησιμοποιήσετε
όλο το γάλα). Χτυπάτε με το μίξερ για ένα
λεπτό μέχρι να γίνει κρεμώδες.
ΓΛΑΣΟ
ΒΑΝΙΛΙΑΣ
ΥΛΙΚΑ:
- 100 gr ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κουταλιές σούπας γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προσθέτε
σταδιακά τη ζάχαρη στο βούτυρο χτυπώντας
με το μίξερ.Ρίχνετε τη βανίλια και το
γάλα και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα
να γίνει μαλακό και να μπορεί να
απλώνεται. Προσθέτετε ακόμα όσο γάλα ή
ζάχαρη χρειαστεί.
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ
- 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια πλυμένα και καθαρισμένα
- 5 φύλλα iceberg αίσμπεργκ (είδος μαρουλιού)
- 100gr τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- 30 τεμ τσιπς καλαμποκιού (nachos)
- 1 κουταλιά λεμόνι
- 2 κουταλιές λάδι
- αλάτι, πιπέρι
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΟΥΑΚΑΜΌΛΕ (dip αβοκάντο)
- 1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο στο μίξερ
- χυμό από ένα λεμόνι
- ½ κουταλίτσα σκόνη καυτερής πιπεριάς
- αλάτι πιπέρι
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΚΙΜΑ
- 300gr μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- αλάτι, πιπέρι
Βήματα:
1.Ετοιμάζουμε
το γκουακαμόλε. Βάλτε όλα τα υλικά μέσα
στο μπλέντερ και χτυπήστε τα καλά μέχρι
να γίνουν ένας ομοιογενές πολτός.Σερβίρετε
τον σ'ενα μικρό μπολ που θα μπει δίπλα
στη σαλάτα.
2.Ετοιμάστε
το κιμά. Σ'ενα τηγάνι βάλτε το λάδι και
σοτάρετε καλά το κρεμμύδι.Ρίξτε το κιμά
και συνεχίστε το σοτάρισμα
ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να
ενσωματωθεί το κρεμμύδι με τον
κιμά.Αλατίστε πιπερώστε και σβήστε με
το κρασί.Αφήστε να μαγειρευτούν τα υλικά
μέχρι να στεγνώσει ο κιμάς.
3.Σερβίρετε
τη σαλάτα σε μεγάλη ανοικτή πιατέλα.
4.Ψιλοκόψτε
το κρεμμυδάκι.
5.Κάντε
τις ντομάτες κυβάκια και ψιλοκόψτε το
iceberg,Τα ανακατεύετε όλα
μαζί σε ένα μπολ μαζί με το λάδι, το
λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και αδειάστε
τα στην πιατέλα ,δίπλα βάλτε το
καβουρδισμένο κιμά.
6.Πασπαλίστε
το σύνολο με το τριμμένο τυρί.Βάλτε
τριγύρω τα τσίπς καλαμποκιού και όπως
ήδη είπαμε δίπλα να έχετε το μπολ με το
γκουακαμόλε (dip με βάση
το αβοκάντο).
Tips:Ίσως
εδώ θα μπορούσαμε να ανακατέψουμε τον
κιμά μαζί με λίγα κόκκινα φασόλια από
κονσέρβα.Επίσης πασπαλίστε το σύνολο
με τσίλι σε σκόνη.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)