- 200gr ανάλατο βούτυρο
- 2 κούπες ζάχαρη
- 4 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κούπα γάλα
- 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 2 κουταλάκια γλυκού φρέσκο ή συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού
- γλάσο της επιλογής σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε
το φούρνο στους 180 βαθμούς
Τοποθετείτε
μικρές χάρτινες φόρμες σε ένα
ταψί.
Σε
ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε το βούτυρο και
τη ζάχαρη για 3 με 5 λεπτά με το μίξερ στη
μεσαία ταχύτητα .Προσθέτετε τα αβγά
χτυπώντας για 1 λεπτό κάθε φορά που
ρίχνετε ένα αβγό.Βάζετε το αλεύρι, τη
σόδα και το αλάτι σε ξεχωριστό μπολ.Ρίχνετε
στο κρεμώδης μείγμα μαζί με το γάλα και
ανακατεύετε .Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού
και το χυμό και ανακατεύετε για 30
δευτερόλεπτα.Ψήνετε για 20 με 25 λεπτά,
αφήνετε κρυώσουν και προσθέτετε το
γλάσο.
ΓΛΑΣΟ
ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ:
- 2 κουταλάκια γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κούπες ζάχαρη άχνη
- ¾ κούπας κακάο σε σκόνη
- 1/3 κούπας γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάτε το βούτυρο και τη
ζάχαρη με το μίξερ σε χαμηλή προς μεσαία
ταχύτητα.Σε άλλο μπολ ανακατεύετε τη
βανίλια με το κακάο. Αναμειγνύεται τα δυο
μείγματα και χτυπάτε μέχρι να δέσουν
τα υλικά.. Ρίχνετε αργά το γάλα μέχρι να
δέσει το μείγμα (μπορεί να μη χρησιμοποιήσετε
όλο το γάλα). Χτυπάτε με το μίξερ για ένα
λεπτό μέχρι να γίνει κρεμώδες.
ΓΛΑΣΟ
ΒΑΝΙΛΙΑΣ
ΥΛΙΚΑ:
- 100 gr ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κουταλιές σούπας γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προσθέτε
σταδιακά τη ζάχαρη στο βούτυρο χτυπώντας
με το μίξερ.Ρίχνετε τη βανίλια και το
γάλα και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα
να γίνει μαλακό και να μπορεί να
απλώνεται. Προσθέτετε ακόμα όσο γάλα ή
ζάχαρη χρειαστεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου