Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια πλυμένα και καθαρισμένα
  • 5 φύλλα iceberg αίσμπεργκ (είδος μαρουλιού)
  • 100gr τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • 30 τεμ τσιπς καλαμποκιού (nachos)
  • 1 κουταλιά λεμόνι
  • 2 κουταλιές λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΟΥΑΚΑΜΌΛΕ (dip αβοκάντο)
  • 2 αβοκάντα ώριμα
  • 1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο στο μίξερ
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • ½ κουταλίτσα σκόνη καυτερής πιπεριάς
  • αλάτι πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΚΙΜΑ


  • 300gr μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι

Βήματα:
1.Ετοιμάζουμε το γκουακαμόλε. Βάλτε όλα τα υλικά μέσα στο μπλέντερ και χτυπήστε τα καλά μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενές πολτός.Σερβίρετε τον σ'ενα μικρό μπολ που θα μπει δίπλα στη σαλάτα.
2.Ετοιμάστε το κιμά. Σ'ενα τηγάνι βάλτε το λάδι και σοτάρετε καλά το κρεμμύδι.Ρίξτε το κιμά και συνεχίστε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ενσωματωθεί το κρεμμύδι με τον κιμά.Αλατίστε πιπερώστε και σβήστε με το κρασί.Αφήστε να μαγειρευτούν τα υλικά μέχρι να στεγνώσει ο κιμάς.
3.Σερβίρετε τη σαλάτα σε μεγάλη ανοικτή πιατέλα.
4.Ψιλοκόψτε το κρεμμυδάκι.
5.Κάντε τις ντομάτες κυβάκια και ψιλοκόψτε το iceberg,Τα ανακατεύετε όλα μαζί σε ένα μπολ μαζί με το λάδι, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και αδειάστε τα στην πιατέλα ,δίπλα βάλτε το καβουρδισμένο κιμά.
6.Πασπαλίστε το σύνολο με το τριμμένο τυρί.Βάλτε τριγύρω τα τσίπς καλαμποκιού και όπως ήδη είπαμε δίπλα να έχετε το μπολ με το γκουακαμόλε (dip με βάση το αβοκάντο).



Tips:Ίσως εδώ θα μπορούσαμε να ανακατέψουμε τον κιμά μαζί με λίγα κόκκινα φασόλια από κονσέρβα.Επίσης πασπαλίστε το σύνολο με τσίλι σε σκόνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου