ΥΛΙΚΑ:
½ κούπα κακάο σε σκόνη
144 gr σοκολάτα
υγείας σε κομμάτια
150 gr ανάλατο
βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ κούπα
ζάχαρη
4 μεγάλα αβγά σε
θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού
εκχύλισμα βανίλιας
2 κούπες αλεύρι για
όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού
σόδα
½ κουταλάκι γλυκού
αλάτι
1 κούπα γιαούρτι
γλάσο επιλογής σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνετε το
φούρνο στους 180 βαθμούς.
Τοποθετείτε μικρές
χάρτινες φόρμες σε ένα ταψί.

Αφήνετε να κρυώσει.Σε
μεγάλο μπολ χτυπάτε το βούτυρο και τη
ζάχαρη για 3 με 5 λεπτά .Ρίχνετε τα αβγά
ένα ένα ,χτυπώντας καλά και μετά τη
βανίλια.
Σε ένα άλλο μπολ βάζετε
το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.Προσθέτετε
το μισό από το περιεχόμενο του μπολ στο
μείγμα του βουτύρου και χτυπάτε με το
μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.Ρίχνετε το
γιαούρτι και ανακατεύετε καλά.Προσθέτετε
το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου και αναμιγνύετε καλά.Τέλος ρίχνετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε. Ψήνετε για 20' με 25', αφήνετε να κρυώσουν και
προσθέτετε το γλάσο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου