Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ

ΥΛΙΚΑ
Βούτυρο                                                                     57 γραμ.                                                    
Κρεμμύδια κομμένα σε ψιλές φέτες                       900  γραμ.
Φυτικό λάδι                                                                  2  κουταλιές
Ζωμός από μοσχάρι                                                     2  κιλά
Αλεύρι                                                                        22 γραμ.
Αλάτι                                                                            1  κουταλάκι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Λιώνουμε το βούτυρο πάνω σε μεσαία προς δυνατή φωτιά σε ένα και βαρύ και βαθύ τηγάνι. Ανακατεύουμε μέσα στο λάδι τα κρεμμύδια και το αλάτι, χαμηλώνοντας λίγο την φωτιά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα.
Ρίχνουμε το αλεύρι στα κρεμμύδια, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά. Βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά .
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζωμό και μόλις πάει να βράσει το ρίχνουμε στα κρεμμύδια.
Βάζουμε όλη την σούπα σε σιγανή φωτιά, μισοσκεπασμένη, μέχρι να αρχίσει να βράζει (30-40 λεπτά), αφαιρώντας που και που το λίπος που μαζεύεται στην επιφάνεια. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι ή πιπέρι κατά βούληση.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΡΟΥΤΟΝ
Γαλλικό ψωμί                     12-16  φέτες (2,5 εκατοστά πάχος)
Ελαιόλαδο                                  2  κουταλάκια
Σκόρδο ψιλοκομμένο             3-4
Βούτυρο                                 500 γραμ.(περίπου)
Τριμμένη γραβιέρα και παρμεζάνα κατά βούληση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ζεσταίνουμε το  Grill στο maximum.Ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και το σκόρδο, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το βγάζουμε από την φωτιά. Τοποθετούμε τις φέτες στο Grill και τις ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα πλούσιο χρώμα. Τις αλείφουμε με το λάδι και το σκόρδο και από τις δυο πλευρές, τις γυρνάμε ανάποδα και τις ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου