ΥΛΙΚΑ
- 6 κουταλιές βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 340 γραμμάρια ημίγλυκη σοκολάτα
- 5 μεγάλα αυγά χωρισμένα
- 10 κουταλιές ζάχαρη
- 6 σοκολατένια μανιτάρια (μπαλάκια)
- 1/2 κουταλάκι βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί και τα λιώνουμε ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν. Ανακατεύουμε τους κρόκους με 6 κουταλιές ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάμε μέχρι να γίνει μείγμα κίτρινο και παχύ 3'-5' τοποθετούμε και τη βανίλια.
Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε, χτυπάμε τα ασπράδια.Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 4 κουτάλια ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.Ρίχνουμε το μείγμα της μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας.
Βάζουμε σε κάθε φορμάκι λίγο από το μείγμα (περίπου 1/4 της φόρμας) μετά ρίχνουμε ένα σοκολατένιο μανιτάρι και το σκεπάζουμε με άλλο τόσο μείγμα.
Τοποθετούμε τα γεμάτα φορμάικα στην κατάψυξη τουλάχιστον για 1 ώρα.
Τα ψήνουμε μέχρι να ψηθούν οι άκρες αλλά το εσωτερικό να παραμείνει μαλακό (20'-25'). Αφού τα μεταφέρουμε στο πιάτο σερβίρουμε με τα φορμάκια. Τα βγάζουμε ακριβώς πριν το σερβίρισμα ζέσταμα με παγωτό και αν θέλουμε με ροδάκια κουβερτούρας.
Σοκολατένια μανιτάρια:
ΥΛΙΚΑ
- 30 γραμμάρια ημίγλυκη σοκολάτα καλά κοπανισμένα
- 3/4 κρέμα γάλακτος φλιτζάνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη σοκολάτα και τη ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος που ήδη βράζει, ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Βάζουμε στην κατάψυξη περίπου για 45', ανακατεύοντας κάθε 15'.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 6 ίσα μέρη και τα κάνουμε μπαλάκια.Τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου