Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

YAKITORI-ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ


(4-8 ΑΤΟΜΑ)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
3 κουταλάκια sake
3 κουταλάκια (κοφτά) shoyu
1 κουταλάκι mirin
1 κουταλάκι ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
φέτες λεμονιού
πασπαλισμένο sansho/chilli
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουλιάζουμε 12-16 σουβλάκια μπαμπού (το κάθε ένα από 15 εκατοστά μακρύ) στο νερό για 30 λεπτά.Κόβουμε τα μπούτια του κοτόπουλου σε 2 ¾ εκατοστά, σε στρόγγυλα κομμάτια  (6-8 τεμάχια το κάθε μπούτι)και περνάμε 4 κομμάτια σε κάθε σουβλάκι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα σε μια μικρή κατσαρόλα, σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και τα βγάζουμε από τη φωτιά..Ψήνουμε το κοτόπουλο σουβλάκι σε προθερμασμένη σχάρα ή σε φωτιά με ξυλοκάρβουνα μέχρι να ροδίσει ελαφρά.Βγάζουμε  ένα κομμάτι (σουβλάκι) κάθε φορά και το βουτάμε  στη σάλτσα, το ξαναψήνουμε  μέχρι να στεγνώσει.
Μετά το βγάζουμε και το βουτάμε  ξανά στη σάλτσα. Συνεχίζουμε αυτή την διαδικασία για λίγες φορές ακόμα μέχρι τα κομμάτια του κοτόπουλου να πάρουν χρυσό-καφέ χρώμα.
Σερβίρετε με φέτες λεμονιού ή πασπαλισμένα με sansho ή chilli.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Αν θέλετε να το σερβίρετε σε ξύλινα σουβλάκια, ψήστε το κοτόπουλο σε μεταλλικά (σουβλάκια) και μετά μεταφέρετε  το σε καλαμάκια για κοκτέιλ
.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου