Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ΨΑΡΙ ΑΛΑ ΣΠΕΤΣΙΩΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 6 φέτες συναγρίδες (ή άλλο μεγάλο ψάρι)
  • 1/4 της κούπας χυμό λεμονιού 
  • 1 κούπα λάδι 
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες 
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 400 gr ώριμες ντομάτες περασμένες από τη σήτα
  • 1/2 κούπα άσπρο κρασί αρετσίνωτο 
  • 1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο 
  • 1/2 κούπα ελιάς (πράσινες ή μαύρες)
  • 2 κουταλιές μαύρες σταφίδες
  • 3 κουταλιές κάπαρη 
  • Αλεύρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι 
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  1. Πλένουμε τις φέτες του ψαριού, τις βάζουμε σε ένα ταψί, τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μισό λάδι και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
  2. Αφήνουμε τις σταφίδες σε κρύο νερό να φουσκώσουν και τις ανακατεύουμε με τη κάπαρη.
  3. Σοτάρουμε ελαφρά με το υπόλοιπο λάδι πρώτα τα κρεμμύδια και μετά το σκόρδο, προσθέτουμε τις ντομάτες και το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε την σάλτσα μας να βράσει.
  4. Περιχύνουμε το ψάρι με την σάλτσα και το βάζουμε να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
  5. Μοιράζουμε τον μαϊντανό, τις ελιές και την κάπαρη πάνω από τις φέτες του ψαριού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
  6. Καθώς ψήνεται το ψάρι το περιβρέχουμε μερικές  φορές με την σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου