ΨΑΡΙ ΑΛΑ ΣΠΕΤΣΙΩΤΑ

ΥΛΙΚΑ
- 6 φέτες συναγρίδες (ή άλλο μεγάλο ψάρι)
- 1/4 της κούπας χυμό λεμονιού
- 1 κούπα λάδι
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 400 gr ώριμες ντομάτες περασμένες από τη σήτα
- 1/2 κούπα άσπρο κρασί αρετσίνωτο
- 1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 κούπα ελιάς (πράσινες ή μαύρες)
- 2 κουταλιές μαύρες σταφίδες
- 3 κουταλιές κάπαρη
- Αλεύρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Πλένουμε τις φέτες του ψαριού, τις βάζουμε σε ένα ταψί, τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μισό λάδι και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
- Αφήνουμε τις σταφίδες σε κρύο νερό να φουσκώσουν και τις ανακατεύουμε με τη κάπαρη.
- Σοτάρουμε ελαφρά με το υπόλοιπο λάδι πρώτα τα κρεμμύδια και μετά το σκόρδο, προσθέτουμε τις ντομάτες και το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε την σάλτσα μας να βράσει.
- Περιχύνουμε το ψάρι με την σάλτσα και το βάζουμε να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
- Μοιράζουμε τον μαϊντανό, τις ελιές και την κάπαρη πάνω από τις φέτες του ψαριού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
- Καθώς ψήνεται το ψάρι το περιβρέχουμε μερικές φορές με την σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου