(για 4 άτομα)
ΥΛΙΚΑ
- Χοιρινό 1 κιλό
- Κυδώνια 1 κιλό
- Μαστιχόνερο 0,20ml
- Διάλυμα μαστιχέλαιου 0,5ml
- Ζωμός βοδινού 350γρ.
- Αρωματικά αποξηραμένα φρούτα 50γρ.
- Ψιλοκομμένη ντομάτα 150γρ.
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Κόβουμε το κρέας σε
λεπτές φέτες και τα κυδώνια σε μπαστούνια.
Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρέας με
ελαιόλαδο και το σβήνουμε με λευκό κρασί
και άρωμα μαστίχας. Προσθέτουμε το ζωμό
βοδινού και το αφήνουμε να βράσει σε
σιγανή φωτιά για περίπου μια ώρα. 25 –
30 λεπτά πριν το τέλος, προσθέτουμε στην
κατσαρόλα τα κομμένα κυδώνια, τα αρωματικά
και την ψιλοκομμένη ντομάτα.
Ο χρόνος ψησίματος
εξαρτάται από το κρέας. Το φαγητό είναι
έτοιμο όταν το κρέας έχει μαλακώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου