Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΜΟΥΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΆ:
  • 250 gr ζάχαρη
  • 200 gr  νερό 
  • 700 gr ταχίνι 
  • 2 φύλλα ζελατίνης (10 gr) 
  • 100 gr κουβερτούρα, λιωμένη σε μπέν μαρι 
ΕΚΤΈΛΕΣΗ :
Βράζουμε τη ζάχαρη με τα 200gr νερό για 2 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσει και ανακατεύουμε με το ταχίνι και το υπόλοιπο νερό.Κάνουμε όσο μπορούμε καλύτερη ομογενοποίηση με το ανακάτεμα , καλύτερα με ένα μπλέντερ χειρός, και λιώνουμε τα φύλλα ζελατίνας με λίγο από το μείγμα μας αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό.Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να κρυώσει σε τέτοιο σημείο, ώστε να αρχίσει να πήζει.Ρίχνουμε λίγο λίγο από τη σοκολάτα μας, λιωμένη αλλά κρύα.Έτσι ώστε μόλις πέφτει να παγώνει και να δημιουργεί κομμάτια.Ανακατεύουμε και γεμίζουμε φορμάικα. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε με ζεστό νερό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου