Για μια φόρμα
ΥΛΙΚΑ:
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ταχίνι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ξανθές σταφίδες
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια
- ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
- 2 κουταλιές της σούπας μπράντι
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
ΕΦΑΡΜΟΓΗ:
Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη και την κανέλα.Ανακατεύετε καλά.Διαλύετε το ταχίνι στο νερό και το ρίχνετε μέσα στο αλεύρι.Διαλύετε το μπέικιν στο χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνετε στο μείγμα.Ρίχνετε και το μπράντι καθώς και το ξύσμα πορτοκαλιού.Ζυμώνετε τα υλικά καλά και τέλος προσθέτετε τα καρύδια και τις σταφίδες μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.Λαδώνετε τη φόρμα του κέικ με ελαιόλαδο, αδειάζετε μέσα το μείγμα και το αφήνετε να ψηθεί για περίπου 3/4 με 1 ώρα στους 180 βαθμούς.Όταν γίνει, το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όταν θα φτιάχνετε το μείγμα, αν σας βγει
πολύ σφιχτό, συμπληρώστε μερικές κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου