ΥΛΙΚΑ
Βιτάμ ή βούτυρο 1 φλυτζάνι τσαγιού
Αλεύρι 3 φλυτζάνια τσαγιού
Ζάχαρη 1/3 φλυτζάνια τσαγιού
Κονιάκ 1 φλυτζανάκι του καφέ
Μπέικιν-πάουντερ 1 κουταλάκι κοφτό
Λεμόνι ξύσμα 1 κουταλιά σούπας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με την μπέικιν-πάουντερ. Το βάζετε σε ένα μεγάλο μπώλ , ρίχνετε το βούτυρο λιωμένο , τον κρόκο, την ζάχαρη , το λεμόνι και το κονιάκ και ζυμώνετε για να γίνει μάλλον μια μαλακή ζύμη. Ανοίγετε ένα φύλλο χοντρό 2 εκατοστών και το στρώνετε στο ειδικό ταψάκι (εάν δεν χρησιμοποιήσετε το ειδικό ταψάκι για τάρτες , το βάζετε το φύλλο σε ένα κανονικό ταψάκι και αφού έχετε ξεχωρίσει λίγη ζύμη .Πλάθετε ένα κορδόνι στρογγυλό πάχους ενός δακτύλου και το τοποθετείτε γύρω-γύρω στην άκρη του φύλλου αφού το έχετε αλείψει με λίγο ασπράδι αυγού ή και σκέτο νερό).
Επειδή το φύλλο θα φουσκώσει για να αποφύγουμε το φούσκωμα το τρυπάμε σε ορισμένα σημεία με ένα πιρούνι ή βάζουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο , το οποίο γεμίζουμε με φασόλια ή φακές για βάρος. Το ψήνουμε για 30-40 λεπτά.

Αλεύρι 3 φλυτζάνια τσαγιού
Ζάχαρη 1/3 φλυτζάνια τσαγιού
Κονιάκ 1 φλυτζανάκι του καφέ
Μπέικιν-πάουντερ 1 κουταλάκι κοφτό
Λεμόνι ξύσμα 1 κουταλιά σούπας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με την μπέικιν-πάουντερ. Το βάζετε σε ένα μεγάλο μπώλ , ρίχνετε το βούτυρο λιωμένο , τον κρόκο, την ζάχαρη , το λεμόνι και το κονιάκ και ζυμώνετε για να γίνει μάλλον μια μαλακή ζύμη. Ανοίγετε ένα φύλλο χοντρό 2 εκατοστών και το στρώνετε στο ειδικό ταψάκι (εάν δεν χρησιμοποιήσετε το ειδικό ταψάκι για τάρτες , το βάζετε το φύλλο σε ένα κανονικό ταψάκι και αφού έχετε ξεχωρίσει λίγη ζύμη .Πλάθετε ένα κορδόνι στρογγυλό πάχους ενός δακτύλου και το τοποθετείτε γύρω-γύρω στην άκρη του φύλλου αφού το έχετε αλείψει με λίγο ασπράδι αυγού ή και σκέτο νερό).
Επειδή το φύλλο θα φουσκώσει για να αποφύγουμε το φούσκωμα το τρυπάμε σε ορισμένα σημεία με ένα πιρούνι ή βάζουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο , το οποίο γεμίζουμε με φασόλια ή φακές για βάρος. Το ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου