Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ

ΥΛΙΚΑ
Βιτάμ ή βούτυρο                    1    φλυτζάνι τσαγιού
Αλεύρι                                    3   φλυτζάνια τσαγιού
Ζάχαρη                                   1/3 φλυτζάνια τσαγιού
Κονιάκ                                    1   φλυτζανάκι του καφέ
Μπέικιν-πάουντερ                  1    κουταλάκι κοφτό
Λεμόνι ξύσμα                         1   κουταλιά σούπας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με την μπέικιν-πάουντερ. Το βάζετε σε ένα μεγάλο μπώλ , ρίχνετε το βούτυρο λιωμένο , τον κρόκο, την ζάχαρη , το λεμόνι και το κονιάκ και ζυμώνετε για να γίνει μάλλον μια μαλακή ζύμη. Ανοίγετε ένα φύλλο χοντρό 2 εκατοστών και το στρώνετε στο ειδικό ταψάκι (εάν δεν χρησιμοποιήσετε το ειδικό ταψάκι για τάρτες , το βάζετε το φύλλο σε ένα κανονικό ταψάκι και αφού έχετε ξεχωρίσει λίγη ζύμη .Πλάθετε ένα κορδόνι στρογγυλό πάχους ενός δακτύλου και το τοποθετείτε γύρω-γύρω στην άκρη του φύλλου αφού το έχετε αλείψει με λίγο ασπράδι αυγού ή και σκέτο νερό).
Επειδή το φύλλο θα φουσκώσει για να αποφύγουμε το φούσκωμα το τρυπάμε σε ορισμένα σημεία με ένα πιρούνι ή βάζουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο , το οποίο γεμίζουμε με φασόλια ή φακές για βάρος. Το ψήνουμε για 30-40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου