ΥΛΙΚΑ
Μοσχαρίσιο συκώτι κομμένο σε φέτες 750 γραμ.
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Αλεύρι
Βούτυρο 60 γραμ.
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές
Στόκ 6 κουταλιές μοσχαρίσιο ή κοτόπουλο
Βούτυρο λιωμένο 15 γραμ.
Λεμόνι
Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος 2 κουταλιές
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Αλατοπιπερώνουμε τα συκώτια. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε καλά. Λιώνουμε 60 γραμ. βούτυρο μαζί με το λάδι σε ένα τηγάνι , σε δυνατή φωτιά. Μόλις κοπάσει ο αφρός, σοτάρουμε τα συκώτια για 2-3 λεπτά την κάθε μεριά. Βάζουμε τα συκώτια σε έναν ζεστό δίσκο. Αφαιρούμε αρκετό λίπος από το τηγάνι και προσθέτουμε το στόκ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να βράσει, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει.
Βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε τα 15 γραμ. βούτυρο και λίγο λεμόνι. Ρίχνουμε το ζουμί στα συκώτια και από πάνω τον μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου