ΥΛΙΚΑ
Αυγά 4
Αλεύρι 250 γραμ.
Αλάτι 1 κουταλάκι
Γάλα 450 γραμ.
Ζουμί ψημένου κρέατος 4 κουταλιές
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Χτυπάμε καλά τα αυγά με ένα πιρούνι. Βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπώλ. Φτιάχνουμε ένα πηγάδι στην μέση και ρίχνουμε τα αυγά και περίπου 150 γραμ. γάλα ανακατεύοντας καλά με ένα ξύλινο κουτάλι ,χωρίς να σβωλιάσει το μίγμα. Ρίχνουμε κι άλλο γάλα αν χρειάζεται. Το χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν κρέμα και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και το αφήνουμε σε ένα δροσερό μέρος για 1/2 ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ζεσταίνουμε τον ζωμό μέχρι να αρχίζει να ψιλοβράζει. Χτυπάμε για λίγο το μίγμα και το ρίχνουμε μαζί με τον ζωμό σε ένα βαθύ ταψί. Το ψήνουμε στο κέντρο του φούρνου για 15 λεπτά , χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει και να σκληρύνει η επιφάνεια του και να φουσκώσει πάνω από το ταψί. Το κόβουμε σε κομμάτια με ένα λεπτό μαχαίρι και το σερβίρουμε ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου