Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ENTRE COTE MARCHAND DE VINS

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
Βούτυρο                                300  γραμ.
Κρεμμυδάκια                           6   κουτάλια ψιλοκομμένα φρέσκα
Κρασί ξερό κόκκινο               75   γραμ.
Δάφνη                                       1   φύλλο
Θυμάρι                                  1/4   κουταλάκι      
Αλεύρι                                      1   κουταλάκι
Μαιντανός (λίγο)
Ζωμός κρέατος                      1/2   κουταλάκι ανακατεμένο με 2 1/2 κουτάλι ζεστό νερό
Μαργαρίνη (βούτυρο)           200   γραμ.
Λεμόνι                                   2 1/2 κουταλάκια
Μαιντανός                                 2   κουταλάκια

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Λειώνουμε τα 30 γραμ. βούτυρο σε μέτρια φωτιά, αφού αφαιρέσουμε λίγο αφρό ρίχνουμε στο τηγάνι τα κρεμμυδάκια , ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το κρασί , δάφνη, θυμάρι, μαιντανό και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά. Στραγγίζουμε την σάλτσα πιέζοντας με ένα κουταλάκι. Ξαναρίχνουμε την σάλτσα στο τηγάνι και προσθέτουμε τον αραιωμένο ζωμό και μόλις πάρει βράσει το βγάζουμε από την φωτιά. Λειώνουμε τα 200 γραμ. βούτυρο, χτυπώντας τα ρίχνουμε το αλεύρι, λεμόνι , μαιντανό (2 κουταλάκια) και τα αφήνουμε σε ένα μπωλ.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ENTRE COTE
Μπριζόλες  άκοπες μοσχαρίσιες              1/2 - 2 κιλά
Βούτυρο                                                           15 γραμ.
Λάδι φυτικό                                                    1/2  κουτάλι
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Στεγνώνουμε τις μπριζόλες με μια πετσέτα. Χαράζουμε τρυπώντας με ένα μαχαίρι τις μπριζόλες γύρω-γύρω. Λειώνουμε τα 15 γραμ. βούτυρο με λάδι σε δυνατή φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε τις μπριζόλες και το ροδίζουμε για 1-2 λεπτά σε κάθε μεριά. Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο και σωτάρουμε το κρέας μέχρι το σημείο που θέλουμε.
Βάζουμε το κρέας σε ένα ξύλινο δίσκο και το αλατοπιπερίζουμε.
Ρίχνουμε την σάλτσα στο τηγάνι που είχαμε το κρέας και την φέρνουμε στην βράση σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με τα υπόλοιπα του κρέατος. Βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο (λιωμένο) με το λεμόνι και τον μαιντανό, 2 κουταλιές την φορά. Για να το σερβίρουμε κόβουμε το κρέας και σερβίρουμε την σάλτσα ξεχωριστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου