Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΖΑΧΕΡ

 (12 κομμάτια)


ΥΛΙΚΑ

Σοκολάτα κουβερτούρα 100 γραμ.
Νερό 1 φλιτζάνια (250 γραμ)
Βούτυρο κομματιασμένο 125 γραμ.
Καφέ ζάχαρη 1 ¼ φλιτζάνια (250 γραμ.)
Αβγά 3
Αλεύρι που φουσκώνει 1 φλιτζάνι
Κακάο ¼ φλιτζανιού (25 γραμ.)
Σκόνη αμυγδάλου ½ φλιτζανιού (60 γραμ.)
Μαρμελάδα βερίκοκο 1/3 φλιτζανιού (110 γραμ.)

Για το γκανάζ
Σοκολάτα κουβερτούρα 200 γραμ.
Κρέμα γάλακτος 2/3 φλιτζανιού (160 ml)

KATAΣΚΕΥΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο και βουτυρώνουμε το τσέρκι της φόρμας. Στον πάτο απλώνουμε λαδόκολλα.
Αναμειγνύουμε τη σοκολάτα με το νερό σε μπεν μαρί έως ότου ενωθούν. Αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ. Προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου και το μείγμα της σοκολάτας. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα και 10΄.
Αφού κρυώσει το κόβουμε κατά μήκος στη μέση και απλώνουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο.

Από πάνω απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα γκανάζ και το υπόλοιπο το ζεσταίνουμε, το ρίχνουμε και το δουλεύουμε γρήγορα απλώνοντας το γύρω από το κέικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου